Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Malaga – Costa del Sols hjärta

Europa

Malaga – Costa del Sols hjärta

Malaga – Costa del Sols hjärta
november 07
21:14 2016

Malaga är Andalusiens näst största stad och den största staden på Costa del Sol.  Flygplatsen strax utanför Malaga är en central knytpunkt för resor kring Costa del Sol och den förbinder norra Europa med Spaniens sydkust.

Staden känns ganska liten, trots sina en halv miljon invånare och allt man behöver finns på fotavstånd. I Malaga finns anrik historia, museer, en gammal mysig stadskärna, moderna shoppingkvarter och massor av barer och caféer. Malaga har inte fått samma turistinvasion som de andra städerna, så du kommer mest att möta spanjorer på gatorna. Många turister missar Malaga även om de flyger hit. De flesta fortsätter till andra mindre städer på Costa del Sol, såsom Marbella eller Fuengirola, vilket är synd, för här finns det mycket att upptäcka och njuta av.

Den mest kända stranden i Malaga ligger vid stadsdelen Malagueta och är en kilometer lång och heter just Playa de la Malagueta. När du är i Malaga ska du passa på att besöka de trevliga tapasbarerna. De allra bästa finner du i områden bakom katedralen och norr om Alameda-parken. På en kulle i Malaga ser du de moriska byggnadsverken som tronar upp sig, Castillo de Gibralfaro. Strax nedanför kullen ligger slottet Alcazaba som uppfördes under tusentalet. Arkitekturen och trädgårdarna är vackra med fontäner och mosaikprydda rum. När man har kommit upp en bit har man en vacker utsikt över Malagas gamla stad. Alldeles utanför Alcazaba ligger rester av Teatro Romano, en romersk teater.

Malaga har dock inte bara arkitektoniskt intresse. Stadens mest kända invånare är nämligen konstnären Pablo Picasso som föddes vid Plaza de la Merced i norra delen av Malaga. Inte långt därifrån ligger hans museum Museo Picasso där över 200 av Picassos verk visas upp, och detta är en av de sevärdheter i Malaga du absolut inte får missa. Andra muséer värda ett besök är Muséet Carmen Thyssen, Center Pompidou samt CAC Malaga.

Det är enkelt att flyga till Malaga då flertalet lågprisflyg har billiga direktflyg från t ex Stockholm, Göteborg och Malmö direkt till Malagas flygplats. Alla flyg finner du samlade på Bravofly sökmotorn som garanterar det lägsta priset oavsett vilket flygbolag du väljer att flyga med.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar