Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Magisk sommar på Balearerna

Europa

Magisk sommar på Balearerna

juli 03
14:30 2014

På Bravofly kan man reservera ett antal flyg från Stockholm till Mallorca (Spanien) och från Göteborg till Mallorca. Ögruppen Balearerna är ett av de priviligerade resmålen for en magisk semester vilken del av året som helst, men kanske speciellt på sommaren, när den Mediteranska solen skiner på klipporna ,på det turkosa vattnet, och på den vita sanden som är omgiven av tallar under vilka det gömmer sig stigar till vilka man ofta bara kan komma till med en båt.

Med vinden på Menorca

Tillsammans med Gibraltar, Menorca var betalningen till England från den Spanska kronan för att underteckna freden på 1700-talet. Britterna bosatte sig ganska snabbt på ön Pitiusa en ö där nordanvinden blåser konstant; La Tramontana som den kallas i de här trakterna. Där växter gör sitt bästa for att hitta någon fast hållpunkt för rötterna i den karga marken, och undvika att flyga iväg med den ihärdiga vinden, vinden som har skulpterat och utsmyckat klipporna på Menorca över vilka en och annan vitmålad fyr med svarta ränder reser sig över dem och ser ut som om de var uppklädda för att gå på bal.

Flygen från Stockholm landar sällan på den lokala flygplatsen, men det är enkelt att ta ett inrikesflyg eller en båt mellan öarna. När man väl är framme så är Mahon och Ciudadela två viktiga turistorter väl värda att besöka.Efter resan Göteborg-Menorca så är en båttur runt Menorca med sina små vikar och de Brittiska kolonihusen runt vikarna att rekomendera.

Mallorca, ett litet land

På sommaren så finns det flybolag som erbjuder billiga resor till Mallorca från Göteborg eller Stockholm,vilket förkortar avståndet mellan Sverige och de idylliska stranderna på Mallorca.

Palma de Mallorca ligger i viken med samma namn som breder ut sig på den södra delen av ön. Man får heller inte glömma bort att besöka ön Cabrera som är en naturpark av stort värde och som har fått benämningen biosfärreservat av UNESCO.Idag är ön obebodd men man kan besöka den med någon av båtarna som finns i omgivningen. Havsbotten runt omkring ön är en riktig pärla for dykare som letar efter fantastiska undervattenlandskap.

Den största av Balearerna är Mallorca,destinationen för flygen från Stockholm och utgångspunkt för en fantastisk semester mellan stränder och berg. Från Palma de Mallorca, med sin sjömanskatedral och sin lyxvillor kan man ta tåget till byn Soller. Ett gammalt elektriskt lok tar dig igenom ett bergsområde med tallar och mandelträd till fiskebyn som ligger i en vacker vik på norra sidan av ön. Lite längre bort ligger Alcudia en by som är känd for sina fantastiska stränder.

Att resa till Balearerna på flygen från Göteborg ger dig tillfälle att njuta av en magisk semester vid Medelhavet i ett avundsvart klimat vilken tid som helst på året: medeltemperaturen pa sommarhalvåret är 25 grader. Dessutom kan man provsmaka de typiska fyrkantiga ostarna från Mahon,spännande gastronomi, t.ex. Mallorkinska bullar (ensaimada) fyllda med traditionella smaker.

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

  1. Peoples Products
    Peoples Products mars 14, 13:29

    Hello colleagues, its fantastic paragraph about tutoringand completely explained, keep
    it up all the time.

    Svara till den här kommentaren

Skriv en kommentar