Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Madrids 5 hemligheter som du inte kände till

Tema

Madrids 5 hemligheter som du inte kände till

Madrids 5 hemligheter som du inte kände till
juli 25
10:22 2015

Det finns underbara hörnor och kuriositeter i den spanska huvudstaden som inte kommer att komma upp i turistguider, eller på den första sidan i Google. De måste upptäckas genom att vandra genom staden, av en slump.

Komplimanger på gatan var förbjudna

Särskilt under Primo de Riveras diktatur, mellan 1923 och 1930. De antog en lag att straffa med böter alla män som vågade förhärliga de feminina dygderna. Män i Madrid fann dock fräcka sätt att komma runt denna lag, och istället för att skrika ut komplimanger på gatan, de skrev dem på stora skyltar.

piropo1

Världens äldsta restaurang

Vi lovar, vi ljuger inte: den finns här, i Madrid. Casa Botín öppnade 1725 och vid dess bord har många kända personligheter suttit och ätit. Truman Capote, Hemingway eller den fantastiska konstnären Goya, som jobbade faktiskt där som diskare.

restur

Studentskan som som klädde ut sig till en man

Även om du redan känner stadsdelen Malasaña, är vi säkra på att du inte har lagt märke till henne. Hon finns på Pez gatan och hon heter Julia. Legenden säger att hon brukade klä sig som en man för att kunna närvara vid föreläsningar vid Centrala Universitetet. Varför? För att under 1800-talet, kvinnor fick inte studera.

madart

Princesstornet

Det var en gång en prinsessa vars far låste in henne i tornet, där hon satt och väntade på att prinsen skulle rädda henne… Det är såklart inte sant, men detta nästan flytande torn i Manzanares kungliga reservoar skulle kunna vara ett perfekt scenario för en saga. Bara en karaktär saknas: den hemska draken och ett par hinder (en läskig hängbro eller ett par fällor) innan han kan nå fram till henne.

Santillana

Den undangömda terrassen

Den nästan förstörda byggnaden, en gång ägd av Escuelas Pías, i stadsdelen Lavapiés, gömmer en av stadens bästa terrasser i hela staden. Utsikten är helt otrolig och området kan inte vara bättre för några öl med vänner innan man går ut och festar.

Madrid 8 de Agosto 2008.Terraza  Gaudeamus CafŽ . © Dani Pozo

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar