Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Lanzarote, som från en annan värld

Europa

Lanzarote, som från en annan värld

Lanzarote, som från en annan värld
september 28
21:46 2016

Landskapet på Lanzarote liknar inte någon annan plats på jorden. Den vulkaniska ön levde sin senaste vulkaneruption för 200 år sedan och vulkanen ödelade stora delar av ön. Det som då var en tragedi kom att forma ett landskap som kanske skulle kunna liknas landskapet från en annan planet och är verkligen häpnadsväckande vackert. Vill du uppleva det vulkaniska landskapet från nära håll ska du ta dig en tur i Nationalparken Timanfaya. Där tar du en buss som tar besökarna på smala vägar runt det fantastiska landskapet. Får inte missas!

Lanzarote såklart är en ö som erbjuder gott om sol- och badmöjligheter och under de senaste årtiondena har den blivit en populär charterdestination. De vackraste badstränderna ligger på södra sidan av ön med stranden Papagayo och de kringliggande stränderna som självklara favoriter. För alla surfingentusiaster rekommenderar vi den surfvänliga stranden Famara på öns nordvästra del. En annan plats som inte borde missas är El Golfo. En svart vulkanisk strand med en grön lagun och en liten by perfekt för att ha en lunch på en terrass vid havet. Hela ön är cirka 70 kilometer lång och det är ganska lätt att ta sig runt. Vill du uppleva det bästa av Lanzarote rekommenderar vi att hyra en bil. Det kostar runt 25€ per dag, bensinen är billig och vägarna bra. Det gör att de mest attraktiva sakerna på ön ligger inom räckhåll för alla.

Förutom den naturliga skönheten kommer besökaren att lägga märke till den ovanliga arkitekturen både vid kusten men framförallt i byarna inåtland. Husen liknar varandra, de är små, vita kubiska byggnader som ligger i kontrast till det röd-svarta landskapet. Det är Cesar Manrique som gjorde riktlinjerna i ett försök att stoppa den skonlösa urbaniseringen som hade drabbat grannöarna. Och man måste erkänna att han lyckades. I de flesta kustbyar märker man att stora hotellbyggnader lyser med sin frånvaro.

Några fantastiska kreationer signerade av Cesar Manrique är Jameos del Agua, där vattnet och landskapet existerar i en respektfull harmoni, den otroliga kaktusträdgården, samt Mirador del Rio därifrån du får en absolut häpnadsväckande utsikt över den lilla ön Graciosa som ligger precis utanför Lanzarote.

Vare sig du vill ha sol och bad eller helt enkelt uppleva något annorlunda har Lanzarote mycket att erbjuda. Du hittar de billigaste flygbiljetterna på Bravofly med alla flygbolag som flyger dit.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar