Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Köpenhamn – kontrasternas och det modernas huvudstad

Europa

Köpenhamn – kontrasternas och det modernas huvudstad

Köpenhamn – kontrasternas och det modernas huvudstad
oktober 31
11:52 2016

Köpenhamn är de kontrasternas stad, och ena sidan hålls det hårt på traditioner – det finns gott om smörrebröd-restauranger med rutiga dukar, där man tar sig en cigg efter maten – å andra sidan ligger man i framkant när det gäller hippa stjärnkrogar, design och barliv.

Köpenhamnarna hör också till de mest miljömedvetna i världen och i stort sett alla cyklar. Staden utsågs till Europas miljöhuvudstad 2014 och fler och fler restauranger satsar på att servera ekologiskt både på tallriken och i glasen.

Mitt i stan ligger Tivoli, inte bara en nöjespark för turister utan också en favorit bland danskarna själva. Bara ett stenkast från Tivoli ligger huvudbangården som för de flesta resenärer är huvudentrén till Köpenhamn. Det nya moderna, vibrerande Köpenhamn hittar man främst i stadsdelar som Vesterbro, Nörrebro och Christianshavn. Och glöm inte Nyhavn! Lämna inte Köpenhamn utan ett besök i den lilla hamnen med fiskebåtar, krogar, korsvirkeshus, danskar och turister. Sitt på kajkanten och dingla med benen, titta på folk och motivet för Köpenhamns vanligaste vykort.

Bästa sättet att ta sig fram är på cykel eftersom det finns cykelbanor överallt, cyklister står också högt i trafikhierarkin, det är en upplevelse att bli respekterad och framsläppt överallt. Cyklar finns att hyra, men kan också lånas gratis. Håll utkik efter färggranna cyklar uppradade vid särskilda cykelställ. Lägg i en dansk 20-krona och lås upp. Annars finns det ett omfattande nätverk med bussar och pendeltåg (S-tåg). Sedan 2002 finns även tunnelbana. Med Köpenhamnskortet åker man gratis i lokaltrafiken.

Besöker du under sommaren och är sugen på en härlig häng på en strand ska du ta dig till Amager strandpark. 5 km utanför city, på ön Amager (där även flygplatsen Kastrup ligger) har ett helt nytt strandområde skapats med utsikt över Öresund.

En klassiker som du inte får missa i Köpenhamn är muséet Lousiana. Ett modernt museum på listan bland världens bästa. Spelar ingen roll vilken utställning det är, museets arkitektur, närheten till havet och de mjuka bokskogarna är en sevärdhet i sig. Ligger ca 4 mil norr om Köpenhamn, men pendeltåget tar dig med lätthet dit.

Numera är det lätt att ta sig till Köpenhamn med flyg. Flygen avgår från flera orter i Sverige och vill du åka billigt ska du definitivt välja Easyjet. En av de största och inte minst pålitligaste lågprisflygbolagen bokar du lättast via Bravofly sökmotorn.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar