Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Kärlekslåsen har blivit ett problem i Paris

Europa

Kärlekslåsen har blivit ett problem i Paris

Kärlekslåsen har blivit ett problem i Paris
januari 21
10:05 2015

Vi har alla sett dem i större städer: New York, Florens, Berlin, Dublin och självklart i kärlekens stad Paris. Några är små, några är större än en knytnäve och några är hjärtformade. Va talar om de så kallade kärlekslåsen eller kärlekshänglåsen. Du ser dem inte bara på broarna kring Seine, Pont des Arts och Pont de l’Archevêché, utan också på intilliggande byggnader och i parker.

Att låsa fast hänglås på broräcken för att symbolisera evinnerlig kärlek började man med i     Ryssland på 1900-talet. Troligtvis blev traditionen populär i Europa i början av 2000-talet och kom till Rom 2008 efter att två noveller publicerats på italienska. Det verkar dock inte vara så många parisare som visar sin kärlek på det här sättet. Det är mer en turistgrej. Besökare från hela världen låser fast sina hänglås med namn på och kastar nyckeln i floden. På så sätt ska de älska varandra för evigt. För den som gillar att planera går det också bra att köpa lås med namngravyr i förväg online. Men om ni glömmer går det också bra att köpa av försäljarna intill floden.

Kärlekens vikt

Men även kärleken tycks ha sitt pris. Rapporterna om skador på grund av hänglåsen ökade 2014. Två amerikanska kvinnor lanserade kampanjen kallad ‘No Love Locks’ mot hänglåsen för att bevara det arkitektoniska arvet i Paris. Den 9 juni 2014 kollapsade en del av räcket på Pont des Arts till följd av hänglåsens tyngd. Vissa förespråkar att man ska förbjuda hänglåsen, men något sådant beslut har inte fattats i Stadshuset utan man har i stället satt upp glas framför räckena så att det är omöjligt att sätta upp låsen.

Taggar

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar