Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Känner du till den mest speciella souveniren från Malaga?

Europa

Känner du till den mest speciella souveniren från Malaga?

Känner du till den mest speciella souveniren från Malaga?
juni 10
00:10 2016

Malaga är en stad som ligger i södra Spanien och som tar emot miljoner turister från alla världens hörn. När du reser till Malaga kan du hitta mängder av olika slags souvenirer att ta med dig hem, men den mest speciella är utan tvekan ’biznaga’, den mest typiska souveniren i Malaga och du har säkert inte hört talas om den.

Denna typiska souvenir är en blomma som du kan få se på många olika platser runt om i staden och framför allt nära katedralen. ’Biznaga’ är symbol för Malaga och därför borde du ta med dig en när du åker. Du hittar den gjord av olika material och i olika storlekar. Ordet ’biznaga’ kommer från arabiskan och det är ett viktigt arv i Spanien och framför allt i Malaga.

Ta reda på vilken den mest speciella souveniren i Malaga är!

Du ska veta att ’biznaga’ är inte bara en blomma (även om den ser ut så), det är faktiskt en kombination av flera blommor av jasmin, en typisk blomma i Spanien som luktar väldigt gott. Den bästa tiden att köpa ’biznaga’ är under sommaren.

shutterstock_333339470

Många Malagabor ägnar sina lediga eftermiddagar under sommaren åt att göra ’biznaga’ då det är en rätt så rolig syssla.

Biznagas görs också av en praktisk anledning och det är att stöta bort myggen under sommaren. Under Malaga Festivalen används ’biznaga’ som smycken på klänningar eller i håret.

Om du vill köpa en ’biznaga’, den bästa personen att göra det från är en så kallad ’biznaguero’, en kännetecknande lokalbo som känns igen för sin vita t-shirt, svarta byxor och en röd detalj.

Så nästa gång du besöker Costa del Sol och Malaga, kom ihåg att köpa en ’biznaga’. Om du vill åka till Malaga hittar du de billigaste flygen på vår hemsida.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar