Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Känner du till den franska staden Saint-Guilhem-le-Désert?

Europa

Känner du till den franska staden Saint-Guilhem-le-Désert?

Känner du till den franska staden Saint-Guilhem-le-Désert?
april 24
17:52 2016

I Frankrike hittar man städer i olika arkitektoniska stilar, och några av dem är väldigt speciella. Vi kommer nu att prata lite om den lilla staden Saint Guilhem le Désert som ligger i södra delen av landet. Det är utan tvekan en av de vackraste städer i Frankrike och om du har möjlighet borde du besöka den någon gång i livet. Kanske är det ingen överdrift att påstå att det är en av de vackraste städer i Europa. Det är därför som Saint Guilhem le Désert är utropad till ett historiskt monument och Världsarvsområdet av UNESCO och det är här som El Camino passerar också. Staden skulle kunna vara perfekt för ett typiskt vykort som du köper i souveniraffären.

Den är byggd över floden Verdus, i provinsen Languedoc Rousillón. Byggnader är väldigt speciella, och de flesta är från medeltiden. Lanskapet är också unikt.

shutterstock_351997199

Upptäck den mest speciella staden i Frankrike!

Staden är inte särskilt stor men det är kanske just det som bidrar till dess charm. Det är riktigt lätt att ta sig till fots överallt och det är definitivt värt ett besök.

Ett intressant ställe att besöka är klostret Gellone vid sidan av de typiska affärerna där du kan köpa lokala hantverk.

shutterstock_337024322

Nära staden hittar du andra platser av intresse som du säkert kommer att uppskatta: Djävulsbron är en av dem och det är en av de äldsta broar i landet. En annan plats om är värd ett besök är grottan Clamaouse. Den är den första i Europa med LED belysning.

Om du vill besöka denna vackra stad, ska du ta flyg till Montpellier. Du hittar de billigaste flygen på vår hemsida.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar