Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Känner du till cykelturism?

Europa

Känner du till cykelturism?

Känner du till cykelturism?
juni 02
23:59 2016

I många länder runt om i världen kan vi redan stöta på det relativt nya fenomenet som vi kan kalla cykelturism. Det är ett lite annorlunda sätt att utforska nya städer och byar och fler och fler städer börjar adapteras till det nya turistfenomenet.

Cykel är inte bara ett transportmedel, det är också ett miljömedvetet sätt att ta sig fram och praktisera sport på samma gång. Ett av de bäst adapterade länderna till den nya formen av turism är Danmark. Landet är perfekt att ta sig fram på cykeln då det inte finns några höga berg eller branta lutningar. Dessutom är landet relativt litet vilket gör det ganska lätt att utforska landet cyklandes.

shutterstock_370171844

Utöva sport och turism samtidigt!

Tack vare dessa ideala förutsättningar, i Danmark finns det idag 11 nationella cykelvägar med ca 4000 kilometer. De är markerade med en röd cirkelsymbol med ett vitt nummer i mitten eller med den typiska blåa symbolen med en vit cykel.

I Danmark cyklar de flesta, och de som cyklar bidrar till att landet inte har så mycket trafik. Miljön kommer att tacka dem som väljer detta fantastiska transportmedel som är så mycket miljövänligare än till exempel buss eller bil.

Då det är ett transportmedel och ett sätt att röra på sig och göra fysisk aktivitet innebär det att du får motion varje gång du väljer att ta dig till ställen cyklandes.

Danmark är vårt grannland och om du känner för att prova på cykelturism kan det vara en bra idé att börja där innan du ger dig längre ut. Ha det så kul med att upptäcka nya platser medan du motionerar samtidigt!

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar