Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Kan jag få ersättning om flyget är försenat och jag blir kvar på flygplatsen?

Reseråd

Kan jag få ersättning om flyget är försenat och jag blir kvar på flygplatsen?

Kan jag få ersättning om flyget är försenat och jag blir kvar på flygplatsen?
augusti 20
11:26 2016

Ibland händer det att flygen blir försenade eller till och med inställda av olika anledningar relaterade till flygbolaget.

Om flygbolaget ger dig en biljett till ett nytt flyg ska du veta att väntetiden är vanligtvis två timmar och uppåt om det är ett lokalt flyg och fyra timmar och uppåt om det är ett internationellt flyg.

Om denna tid överskrids ska du veta tt du har rätt till ersättning i form av antingen pengar eller kuponger som kan användas för att köpa något att äta och dricka på flygplatsens restauranger.

Det är viktigt att vet vad du ska göra om du blir kvar på flygplatsen!

Om orsakerna till förseningen inte är relaterade till ditt flygbolag, ska du dock veta att flygbolaget inte är skyldigt att ersätta dig ekonomiskt. Det finns dock flygbolag som gör det ändå. Ifall att flyget blir försenat av någon utomstående anledning finns det olika typer av försäkringar som kan köpas till när du köper resan som du kan dra nytta av i sådana situationer. Dessa försäkringar inkluderar inställda, missade och försenade flyg, beroende på din situation.

Därför kan det vara en bra idé att nästa gång när du köper en resa också köpa till en reseförsäkring så du slipper förlora pengar och ha en dålig start på din semester. Följ dessa enkla råd och du kommer att undvika möjliga problem med inställda och försenade flyg.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar