Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Amerika > Kalifornien : ett paradis för filmälskare

Amerika

Kalifornien : ett paradis för filmälskare

Kalifornien : ett paradis för filmälskare
april 01
07:02 2015
5
SHARES

Filmindustrin och TV-serierna har get oss alla en mycket välbekant bild av Kalifornien. Som centrum till den tidigare hippyrörelsen, har Kalifornien alltid varit öppet för nya idéer och tendenser. Hela området, med städer som San Francisco eller San Diego, har varit och är fortfarande populära platser för filminspelningar.Legoland_California

Vad erbjuder Kalifornien till filmvärlden ?

Svaret är kanske uppenbart, och det är samma faktorer som turisterna söker. Sol, härligt väder, öppna områden, en egen identitet och en mängd välkända ställen att besöka. Kalifornien är ett mycket populärt resmål både för amerikaner och för utlänningar. Orter som Los Angeles, San Francisco och San Diego, eller ställen som Disneyland, Legoland eller The Golden Gatebron är alla mycket välkända platser att besöka och lätta att se framför sig. Som sagt, är Kalifornien en väldig populär destination i USA, först och främst tack vare filmindustrin och TVserierna som spelats in här. Till exempel kan man nämna serier som Californication, Pacific Blue och Baywatch eller filmer som Mulholland Drive, Boogie Nights, Karate Kid, Beverly Hills Cop och Inherent Vice, samtliga inspelade i den här delstaten.Filming Flap (1)

En stor industri runt filmerna

Kalifornien får en hel del av sina inkomster tack vare just filmindustrin, men också på ett indirekt sätt, med alla filmälskare som kommer hit för att uppleva filmatmosfären personligen. En mängd temaparker finns, the Walk of Fame, Hollywood Skylten över kullen och utöver detta finns det flera turistinriktade rundturer. Dessa saker är bedömt de mest populära att besöka. Om man har tur, kan man till och med stöta på inspelningen av någon film medan man promenerar längs kusten. Det blir mer och mer vanligt att finna folk som reser iväg för att uppfylla sin hobby. Filmälskare, till exempel, finner i USA, speciellt i Kalifornien, många av de välkända platser som de alltid hade drömt om att se.

5
SHARES

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar