Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Amerika > Jamaica, ett paradis för sportälskare och äventyrslystna

Amerika

Jamaica, ett paradis för sportälskare och äventyrslystna

Jamaica, ett paradis för sportälskare och äventyrslystna
mars 25
09:13 2015

Idealbilden av Jamaica drar till mängder av turister till ön. Om man skulle fråga vad de förbinder med Jamaica, skulle de flesta tänka på reggae-musik, Bob Marley, långa soliga stränder, härligt väder och folk med glatt humör. Allt detta är sant, men det finns många andra anledningar att besöka ön.

Grottforskning

Jamaica har många grottor och klippor för turisten att utforska. Många av dessa grottor öppnar sig mot havet och gömmer inom sig fantastiska naturliga pooler, som överaskar besökaren. Med häpnad kan vi till och med finna hotel i några av dem. Det finns många grottor att undersöka och rikligt med information som gör det lätt att lokalisera dem, om man känner sig dragen till den sporten.

Cykelsemester

De som tycker om att förflytta sig på cyckel, är ön ett paradis. På en rundtur genom landet finner man kritvita sandstränder, backar och sluttningar och kullar med frodig vegetation som gör turen omväxlande och spännande. Man kommer förbi stora kaffeplantage, där man kan övernatta och njuta av de mest aromatiska kaffevarianterna i världen.
Jamaicas natur är fascinerande: Bäckar och strömmar, forsar och kaskader dyker upp i den vilda naturen och blir bakgrundsbilden i en oförglömlig cykeltur, något för äventyrare.

Jamaica-Dive-4-Update_54_990x660

Dykning

I Jamaicas havsbotten finns en hel stad som sjönk i djupet efter en jordbävning långt tillbaka i tiden. Om man har giltigt tillstånd, kan man dyka bland ruinerna, som idag tillhör UNESCO’s Världsarv. För ikke professionella dykare, finns det också en hel del områden att utforska i en färgglad och mycket rik natur under havsytan.
Detta är en mycket omtyckt aktivitet, särskilt i Jamaica, som de flesta hotellen erbjuder sina gäster.

Taggar

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar