Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Indien kommer att förändra din världsbild

Asien

Indien kommer att förändra din världsbild

januari 27
16:57 2015

Indien har efter Kina världens näst största befolkning, 1,27 miljarder. Kina har 1,39 miljarder.

Indien är på en yta om 3,1 miljoner kvadratkilometer hemvist för en rad olika kulturer och folkslag såsom hinduism, islam, kristendom, sikism och buddism. Indien har platser och aktiviteter som fängslar alla sorters resenärer, från tempel till nationalparker och hänförande stränder.

Taj Mahal, förklarat som UNESCOs världsarv 1983 är ett toppbesöksmål som man inte bör missa. Marmormausoleet tillkom som en tillägnan från hans kejserliga höghet Shah Jahan till hans tredje hustru Mumtaz Mahal som dog efter att ha fött sitt fjortonde barn. Gravmausoleet är vackert beläget som en central del av Taj Mahal i en vacker trädgård. Taj Mahal är beläget cirka 200 km från huvudstaden New Delhi, en stad rik på kontraster, full av unika minnesmärken och tempel från Mughaldynastin. Missa inte att besöka Dilli Haat, känt som stadens förnämsta marknad.

Exotiska stränder,  tempel och vild natur

Goa är en f d koloni under Portugal med en imponerande 100 km lång kustlinje. Här är vanligtvis fullt av bsökare under jultid. Men det finns också lugna och behagliga platser där man kan koppla av under palmer och besöka närbelägna städer med kvarvarande portugisiskinspirerade byggnader. Hindutempel med erotiska stenristningar lockar tusentals besökare till den lilla staden Khajuraho. Även dessa tempel  finns med på världsarvslistan.

Ännu något att besöka är en nationalpark med tigrar. Corbattreservatet vid foten av Himalaya är Indiens första viltreservat. Det sägs att nationalparken Kahna tjänade som inspiration till Djungelboken. Till sist, om du är i Indien 6 mars får du inte missa Holifestivalen, även känd som färgfestivalen.

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar