Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Hur – och hur inte – gå över gatan runt om i världen

Tema

Hur – och hur inte – gå över gatan runt om i världen

Hur – och hur inte – gå över gatan runt om i världen
juni 29
07:01 2015

Som att äta sig mätt på gatumat av tveksamt ursprung eller ta emot din värds hembränt serverad i en kylvätskeflaska, att gå över gatan anses vara en av de mest riskfyllda erfarenheter på vissa platser – och en av de mest bekymmersfria på andra.

Vietnam

Att att gå över en okontrollerad korsning en Vietnam är likt att gå över en gata i Rom, men 36 procent mer svettigt. Enligt mina uppskattningar finns det 2.7 mopeder per varje man, kvinna och barn i Vietnam och de än nästan alltid i rörelse. Trafiken är som en ständigt flöde av människor, så om du vill se lite mer än de kvarteren där din hostel är, kommer du att vara tvungen att acceptera det. Gå i en långsam stadig takt ock mopeder kommer att svischa förbi dig som post-match fotbollfans svischar förbi en fläck av spya på gatan. Om du stannar upp eller plötsligt ökar farten kommer du oväntat att upptäcka hur plågsam din sidovy blir vid 40 km i timmen.

traffic-in-vietnam-photo-9

Storbritannien 

När allt går bra, att korsa gatan här går lätt och lugnt till, med en charmig kombination av trevliga förare och urskuldande fotgängare. Likväl, ’Titta åt höger’ varningar målade på gatan är inte tillräckliga för att ändra den livslånga vanan som turister har att titta åt vänster för att se om det kommer en bil. Om du lägger till alla enkelriktade gator och alla cyklister som kan komma var som helst ifrån, är det konstigt att reseförsäkringar ens täcker Storbritannien. Mitt råd är att bli van att titta åt båda hållen vid varje korsning oavsett vad som står målat på gatan.

London - look right

Indien

Detta är en konstig situation. Vägarna är kaotiska i Indien, med trafikströmmar överallt, bilar som kör om varandra på båda sidor och horn som skräller oavbrutet. Detta gör att alla försök att planera eller beräkna tiden blir omöjliga för fotgängare. Men, konstigt nog, förarna är (vanligtvis) rätt varsamma om fotgängare och stannar så fort de ser att du kliver framför dem. Eller så kan du helt enkelt vänta på att en ko korsar och gå med den då trafiken försiktigt ger vika.

Traffic in Calcutta

Rom

Romarna stannar med sina fordon av bara två anledningar: nunnor och för att ta emot samtal från deras mödrar. När du försöker korsa en okontrollerad korsning i Rom, hemligheten ligger i takten: gå av trottoaren, gå långsamt men stadigt och trafikflödet kommer att anpassas efter dig. Det känns läskigt de första gångerna, men du kommer att bli van. Om du fortfarande tvivlar, gå i skuggan av en lokalperson och allt kommer att gå bra. Tyvärr, instinkten som de flesta har – att ta ett steg, vänta, ta ett steg till, stanna till om en mopedförare inte ser dig, vänta på den rätta öppningen och springa – är ett säkert sätt att bli påkörd.

road-traffic-in-rome-italy

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar