Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Hur kan man undvika att bli åksjuk under flyget?

Reseråd

Hur kan man undvika att bli åksjuk under flyget?

Hur kan man undvika att bli åksjuk under flyget?
september 16
23:25 2016

Åksjukan kan bli riktigt problematisk om det inte tas itu med i tid. Ingen vill bli sjuk på flyget, inte personen i fråga och inte heller passagerarna runt omkring. Så det är bättre att ta hand om det innan man går ombord så att det undviks när man väl är i luften.

Du kan undvika att bli åksjuk på flyget på mer än ett sätt. Några av dessa är:

Ät inte tunga måltider

Det är ett stort nej på tunga måltider om du vill undvika att bli åksjuk. Du ska tänka noggrant på vad du äter åtminstone en dag innan du sätter dig på flyget. Undvik feta, kryddstarka och oljiga måltider. Ät mindre portioner. Undvik också mat som inte passar din mage eller som orsakar halsbränna. Det är också viktigt att inte äta något precis innan du går på planet. Många begår misstaget att äta snacks innan flyget, men om du brukar må illa när du flyger är det jätteviktigt att undvika äta mycket precis innan man ska flyga.

Håll dig borta från alkohol

Alkohol är ditt fiende nummer ett när du flyger så forsök att undvika det. Alkohol är den största orsaken bakom flygsjukan. Så ingen alkohol och drick mycket vatten om du tar en drink innan.

Att vila är viktigt

Jag känner människor som reser utan att vila. Antingen byter de flera flyg utan att få vila eller så har de inte vilat innan. Vilan är en viktig del av livet och att resa utvilad är inget undantag. Om din kropp är utvilad kommer du säkerligen att må bättre och ha en lättare resa än om du påbörjar resan trött och outvilad. Att ta dig tid att vila innan du reser garanterar att både ditt sinne och din kropp förblir avslappnade under resan.

Några mediciner som kan vara bra att ha till hands

Om du vill undvika flygsjuka du kan försöka med mediciner. De kan bli din bästa vän på vägen och det finns några som kan göra magi för flygsjuka. Det finns några som säljs over disken – några av dessa är meclizin eller dimenhydrinat. Hur som helst borde du rådfråga doktorn innan och inte bara ta dem. Å andra sidan finns prometazin som används för behandling av illamående så det borde du ta om du lider av illamående under resan.

Mat som kan hjälpa

Det finns några matsorter som har visat sig hjälpa mot flygsjuka. Håll dig till grönsaker om du vill ha en hygglig botemedel för flygsjukan. En annan sak som anses vara ett av de bästa botemedlen för illamående och andra åksjukesymptom är ingefära. Några experter rekommenderar akupressurarmbad när man reser då det också sägs hjälpa mot illamående.

Flygsjuka är för många ett stort bekymmer, men med ovannämnda råd kan du lätt undvika att må illa på flygplanet.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar