Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Hur kan jag flyga med mitt husdjur?

Tema

Hur kan jag flyga med mitt husdjur?

Hur kan jag flyga med mitt husdjur?
september 11
00:57 2016

Att resa med husdjur kan vara ett problem, särskilt om man inte noggrant har tänkt på vissa saker. Det som vi vill peka ut här är just att det är viktigt att ha vissa saker i åtanke när man planerar en flygresa med sitt husdjur. De sakerna är följande:

Planera i förväg

Det absolut första du måste göra när du ska resa med ditt husdjur är att planera i förväg. Du måste först bestämma när och vart du ska resa. Det andra är att tänka på hur länge du kommer att vara borta. Bägge faktorer är viktiga att tänka på när du ska resa med ditt husdjur då de kommer att påverka din resa och ge dig en klarare idé om vilka resmål som är möjliga.

Forska på förhand

Många människor förstår inte att resor med husdjur kan bli kaotiska och brista i säkerheten på flera sätt. På grund av detta, nästa gång du reser med ditt husdjur ska du göra lite forskning på förhand för att ta reda på om idén att ta med ditt husdjur är tryggt och rimligt. Försök att ta dig tid att ta reda på de olika aspekterna av samma situation: om det är rimligt att ta med husdjuret, om ditt husdjur kan delta i olika saker som du kommer att göra på destinationen du reser till o s v.

Det är inte bara olika flygbolag som avskräcker en från att ta med husdjur, utan det finns också resmål som faktiskt inte ens välkomnar husdjur. Så att forska lite på förhand är fundamentalt för att ta reda på så mycket som möjligt om allt som rör resor med husdjur.

Kontrollera de olika aspekterna

Det är inte bara viktigt att kolla upp destinationen utan också stället som du kommer att bo på under tiden där och om de välkomnar husdjur. Om du ska bo med en familj ska du kolla först om husdjur är välkomna. Detsamma gäller för hotell, du ska ringa upp hotellet innan du reser och försäkra dig om att de välkomnar husdjur. Många hotell tar inte emot husdjur så det ska man tänka på innan man reser.

Det finns dessutom saker som du måste göra innan du reser. Du måste försäkra dig om att ditt husdjur är välvårdat innan du tar det med dig på resan. Du ska kolla så att djuret är fri från loppor samt alla andra aspekter av hygien. Ingen vill ta emot ett ovårdat djur så det är viktigt att se till att djuret är välvårdat innan resan.

Ditt husdjur måste vara vaccinerat

Sist men inte minst, om du reser med ditt husdjur ska du försäkra dig om att djuret har fått alla nödvändiga vacciner. Du ska dessutom ta med dig ett pass där det står klart vilka sjukdomar djuret är vaccinerat mot. Så boka en tid hos veterinären – det är inte ett krav, utan en nödvändighet.

Att resa med ett husdjur är inte lätt, och idag har vi tagit upp några viktiga åtgärder som ska tänkas på om och när du reser med ditt husdjur nästa gång.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar