Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Homo-vänlig turism: Bästa homo-städer i världen

Tema

Homo-vänlig turism: Bästa homo-städer i världen

Homo-vänlig turism: Bästa homo-städer i världen
november 10
15:49 2015
5
SHARES

Vi lever i en värld full av kontraster. Medan homosexualitet förföljs fortfarande och är hårt bestraffad i vissa länder, alltfler länder välkomnar den sexuella mångfalden och tjänar på de så kallade ”rosa pengarna”. Kära läsare, homo och hetero, tycker ni inte det är dags att öppna våra sinnen och göra världen trevligare och mer inkluderande? Här kommer några fantastiska städer där homosexuella besökare kommer att känna sig i sitt rätta element:

San Francisco, USA

Scenen från The Times Harvey Milk, filmen baserad på den första gay-ikonen och den första öppet homosexuella personen som valdes till ett offentligt ämbete i Kalifornien, San Francisco kan skryta med att vara världens första gay Mecca.

5_sanfrancisco

Den är även vänligare nu sedan Kalifornien legaliserade samkönade äktenskap i juni 2008. Om du vandrar runt i stadsdelen Castro kommer du definitivt att känna som att du är i hjärtat av homo-världen. Förutom det breda utbudet av homo-vänliga barer och restauranger, homo-evenemang och attraktioner äger rum i San Francisco under hela året.

Toronto, Kanada

Toronto är överlägset den mest avancerade och framåtskridande ‘nationen’ för den homosexuella gemenskapen på andra sidan Atlanten. Populära evenemang såsom Prideveckan, Prideparaden och Den lesbiska paraden har gjort att homo-subkulturen blommar här.

5_toronto

The Village, Torontos homo-stadsdel, är den kulturella medelpunkten, med en imponerande samling konstgallerier, teatrar och homo-vänliga företag.

Berlin, Tyskland

Trots sin mörka historia och till de flesta besökares överraskning, Berlin kan faktiskt vara Europas mest homo-vänliga huvudstad.

5_berlin_small

Du kommer förmodligen att ignorera att Berlin har flest homo-attraktioner i världen, såsom homo-muséet (Schwules Museum) och dessutom en homo-minnesmärke. Berlin är så pass hedonistisk och liberal att en homo-borgmästare blev vald 2001.

Köpenhamn, Danmark

Detta är en annan stad där regnbågsflaggor vajar högt. 1989, Danmark blev faktiskt det första landet i världen som tillät registrerade samkönade partnerskap.

5_copenhagen

Inte konstigt då att Europas äldsta öppna homobar, Centralhjørnet, hittas i denna avslappnade, vackra stad. Beblanda dig med en av de mest toleranta gemenskaper i Europa i stadsdelen Vesterbro och utforska ett imponerande utbud av cocktailbarer, och missa inte ‘Regnbågstorget’.

5
SHARES

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar