Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Handbagage på lågprisflyg

Reseråd

Handbagage på lågprisflyg

september 18
10:52 2014

De allt mer populära lågprisflygen har gjort att säkerhetsreglerna gällande handbagage blivit striktare. För att slippa problem på flygplatsen rekommenderar vi att man noga följer flygbolagets angivna regler innan man ger sig i väg.

Handbagaget får inte vara större än ett visst mått som varje flygbolag anger. Generellt räknas också en stor påse som handbagage, men innan du packar är det bra att konsultera vad som gäller för varje flygbolag. Det gör du enklast genom att besöka flygbolagets hemsida där alla bagageangivelser finns. Det är viktigt att vara noggrann med det som flygbolaget anger. Någon centimeter extra eller onödig övervikt gör att du måste checka in bagaget vilket också gör din resa dyrare. De nya internationella reglerna kring handbagage gäller även lågprisflygen. När du går igenom flygplatsens säkerhetskontroll undersöks all elektronisk utrustning och du ska visa upp den (din dator till exempel) utan fodral. En nyhet är också att man vid resa till USA ska kunna visa upp att datorn fungerar, man bör alltså ha tillräckligt med batteri för att kunna göra det vid säkerhetskontrollen annars finns risk att man får fakturera sin dator eller att den blir beslagtagen av säkerhetspersonalen.

I handbagaget finns en rad grejer man inte får ta med. Alla vätskor bör förvaras i förpackningar om max 100 milliliter och visas upp i den transparenta påse man får på flygplatsen. Om man är beroende av att ta någon medicin under resan rekommenderas att man tar med läkarreceptet. Det är förbjudet att i handbagaget medföra föremål som kan orsaka skador. Om man är osäker på vilka föremål man får ta med eller inte, rekommenderar vi att man hör sig för med flygbolaget som man ska resa med eller kontaktar ansvariga för flygsäkerheten på flygplatsen.

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar