Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Glasgow – det moderna gamla

Europa

Glasgow – det moderna gamla

Glasgow – det moderna gamla
augusti 03
13:21 2016

Glasgow är i mångas tycke Skottlands mest spännande stad. Och det är inte utan en anledning som staden förälskar med sitt rika kulturella utbud. Den stora industristaden har under många årtionden varit ganska bortglömd, men har på senare år upplevt något av en pånyttfödelse. Nu är staden full av trendiga affärer som lockar shoppingsugna, nattlivet är otroligt livat och arkitekturen fascinerande. Här varvas de gamla byggnaderna som vittnar om en historia av handel och skeppsbygge med den nya moderna arkitekturen.

Glasgow är en ganska kompakt storstad och rätt så enkel att utforska vilket gör att den upplevs bäst till fots. Du kan börja i den östra delen och se Katedralen, som är den mest kompletta katedralen i Skottland, samt den gamla stadsdelen och ta en promenad genom den gamla handelsstaden. Därifrån kan du ta dig till centret och ta en promenad bland alla affärer, konstgallerier och restauranger. Utbudet är stort.

Från det vibrerande centret kan du ta dig till West End, antingen en längre promenad till fots eller så kan du ta tunnelbanan. Väl här ska du inte missa Botaniska trädgårdar samt Kelvingrove Konstgalleriet som drar många besökare från hela världen. Besök också Glasgows School of Art som ligger i en fantastisk byggnad gjord av Charles Rennie Mackintosh.

Kanske är ett besök på en kyrkogård inte det första men tänker på när man åker till en stad, men Glasgows Necropolis är definitivt värd ett besök. Den är byggd efter den välkända parisiska Pere-Lachaise kyrkogården.

Muséet Riverside är också ett måste. Designad av den världskända arkitekten Zaha Hadid byggnaden är gjord för att markera stadens industriella historia. Det är en enorm konstruktion i metall som väl fyller sitt syfte.

Om du åker till Glasgow ska du såklart ta dig tid att utforska omgivningar. Du kan faktiskt ägna en hel dag åt att besöka Culzean slottet som är Skottlands populäraste egendom. Det enorma neoklassiska slottet byggdes 1777 och trädgårdar som omger det sträcker sig över ett gigantiskt område. Här finns också en strand, och själva slottet är dramatiskt belägen på en klippa som tittar ut över Atlanten.

För att kunna uppleva de viktigaste sevärdheterna ska du ta dig en tredagars resa till Glasgow, den moderna gamla staden som inte kommer att lämna dig besviken.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar