Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Fyra tips för att överleva en helg i Rom

Reseråd

Fyra tips för att överleva en helg i Rom

Fyra tips för att överleva en helg i Rom
april 03
09:00 2015

Med mer än 1200 kvadratkilometer och 2,9 miljoner invånare, är det väldigt lätt att känna sig överväldigad i ”Den Eviga Staden” om man bara har ett par dagar på sig att besöka den. Idag, ska vi ge några tips som säkert kommer att vara till stor hjälp för att kunna njuta av en snabb weekend till denna fantastiska stad. Är du redo?

Rom, Colloseum

1. Undvik köerna till Colosseum

Att köa är något som alla hatar. Det är irriterande, tråkigt och tidsödande. Lyckligtvis, finns det ett sätt att undvika en stor del av kön om man köper biljetterna på Palatin Hills biljettkontor, där det brukar finnas färre folk och den är belägen bara fem minuter från amfiteatern.

Rom, 3

2. Den bästa cappuccinon finns på ”Tazza d’oro”

Finns det något bättre än att ta en härlig kopp cappuccino i Rom? Den får man för bara 0.90€ på ”Tazza d’oro”, och denna plats ligger precis bredvid Pantheon monumentet, en av de mest hisnande byggnaderna från Antikens Rom. Det är även värt att nämna att inträdet här är gratis.

Rom, Pincio Colle

3. Beundra utsikten från Pincio Colle

Pincio­kullen är ett litet paradis mitt i det kaos som ständigt omger Rom. Belägen mellan Piazza di Spagna och Piazza di Popolo, erbjuder den en underbar utsikt över Rom. För övrigt gömmer den en mycket lugn, romantisk och speciell trädgård: Villa Borghese-trädgården, ett perfekt ställe att ta en paus och förvilla sig på.

Rom 5

4. Romersk stil: en aptitretare

För mindre än 10 €, är detta det bästa sättet att avsluta dagen på: betala för en drink ­ den klassiska Spiritz är alltid ett uppskattat val – och ät så mycket du orkar mellan klockan 19 och klockan 21. En av de bästa aptitretarna, eller små rätterna, serveras i Palombi på Piazza Testaccio, mitt i Testaccio-kvarteret. Om du har tid bör du utan tvekan komma hit: gott vin, läcker mat och bara tio minuter med buss från centrum!

Taggar

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar