Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Fyra sevärda platser i Paris

Destinationer

Fyra sevärda platser i Paris

Fyra sevärda platser i Paris
mars 19
09:06 2015

”Kärlekens stad” bevarar sin populäritet och drar till sig tusentals besökare varje år. Japanare, amerikanare eller européer , alla känner attraktionen som den franska huvudstaden väcker. Förutom att vandra längs dess långa och breda avenyer, och vila sig på en av de typiska kafféerna, så älskade av Hemingway, finns det en lång lista av sevärda ställen att besöka.

Eiffeltornet

Kan man föreställa sig att vara i Paris utan att gå upp på Eiffeltornet, den mest representativa symbolen i staden? Trots de långa köerna, är det mödan värt. Från toppen av tornet, kan man beundra en fantastisk utsikt över hela staden och ta utmärkta, avundsvärda bilder.

b0c8baecfa3c6325aa1f0a3417cbe362_large

Louvre

Louvre-musèet är, tillsammans med den Nationella Franska Muséet, de mest besökta muséerna i världen, när det gäller konst. Det utställer framför allt konstverk innan Impressionismen, men också allt ifrån ”beaux-art”, arkeologiska fynd och dekorativ konst kan man beundra där. Byggnaden, av imponerande skönhet, var förr i tiden ett kunglig palats, och hyser en av det mest berömda målningar: Giocondan, av Leonardo Da Vinci.

Moulin Rouge

Den mest berömda kabarén i Paris är fortfarande öppen. Belägen i det röda ”Pigalle”-kvarteret, har denna populära kabarén tagit emot och underhållit sina gäster alltsedan 1889. Varje natt uppvisas en fantastisk show, som försöker emulera det livliga nattlivet från de första åren på 1900-talet. Många filmer har inspirerats i den färgglada atmosfären från den tiden.

sena

Seine- floden

Denna, Frankrikes mest berömda flod, delar staden i olika kvarter, medan dess underbara broar förenar dem igen. I omgivningarna njuter turister och parisbor av att promenera längs stränderna eller njuta av utsikterna på en båttur. På båda sidorna av floden finner vi en mängd charmerande kafféer och små terrasser för att ta en lugn paus.
De besta skatterna i en stad är de som invånarna kan njuta av i sin vardag, och längs Seine-floden kommer du att finna några av deras små och stora nöjen.

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar