Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Fyra sätt att lära känna Dubai

Asien

Fyra sätt att lära känna Dubai

Fyra sätt att lära känna Dubai
februari 26
11:43 2015
6
SHARES

Dubai är ett resmål som blir alltmer populärt. Belägen i de Förenade Arabiska Emiraterna ,är Dubai en av hjärtpunkterna i finansvärlden, i oavbruten tillväxt , såväl i storlek som lyx. Befolkningen, bestående framför allt av utlänningar, uppgår till nästan 1,5 millioner invånare, som lider av temperaturer upp till mer än 40 C grader under sommaren.

Sevärt i Dubai

Även om att shoppa eller besöka skyskraporna kan vara det första turisterna vill göra, har staden mycket mer att bjuda på. Här föreslår vi några andra interessanta alternativ :Ski_Dubai_Slope

Åka skidor i Dubai

”Ski Dubai ” är den största artificiella innomhusskidort i värden. Den är öppen året runt och har fem banor för olika skidnivåer. På denna unika skidorten förses du med allt som behövs för att njuta av denna sporten i härlig svalka, i kontrast med den kvävande värmen utanför.

Kryssningar i Cala

I Dubai Creek finner du ett otal kryssningar att välja mellan . Några erbjuder dagsturer, andra är specialiserade på fester och andra evenemang. Det finns också fartyg förvandlade till resturanger där man kan luncha eller äta en spännande middag. I de flesta upplever du en livlig atmosfär , baler och en enastående service. Värt att0 nämna är att stan bjuder på ett stort gastronomiskt urval, där det är lätt att hitta typiska rätter från hela Europa.palm-jumeirah-dubai (1)

Safari

Du kan också välja mellan en mängd olika safariturer genom öknen. Det är möjligt att hyra en toppmodern 4×4 terrängbil eller delta i en organiserad tur i den äktaste arabstil : med kameler, lokala utklädnader , tälta med ”shisha”… Vanligen arrangeras turerna på eftermiddagen för att undvika den varmaste tiden på dagen.

En rundtur i stan

Dubai är inte bara modernitet . Stan gömmer också på många gamla kvarter som är väl värda ett besök. Hotellen i stan kan föreslå resguider och olika besök för att beundra och njuta av vackra palats, moskéer och museer. Vi rekommenderar varmt att använda en dag för en av dessa rundturer för att lära känna dessa undangömda och vanligen okända avkrokar i stan: Det är Dubais’ verkliga skatter.

6
SHARES
Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar