Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Fester > Fyra medeltidsfestivaler i Europa du inte bör missa

Fester

Fyra medeltidsfestivaler i Europa du inte bör missa

Fyra medeltidsfestivaler i Europa du inte bör missa
maj 15
17:26 2015
7
SHARES

1. Palio hästlopp, Italien

Palio di Siena, eller mer känd som Il Palio är en hästkapplöpning som hålls två gånger om året, 2 Juli och 16 Augusti i den fantastiska staden Siena, Italien. I detta lopp, tio hästar och ryttare, klädda i ändamålsenliga färger och utan sadel, föreställer tio av sjutton contrader, eller distrikt. Loppet går tre gånger runt Piazza del Campo, som blivit belagt av ett tjock lager av grus, och det varar vanligtvis inte längre än 90 sekunder. Om du ser en av hästarna gå i mål utan ryttaren, oroa dig inte: det är rätt vanligt och det är faktiskt hästen som vinner loppet, och inte ryttaren.

Il-Palio-di-Siena-1

2. Mästarsupets festival, Tyskland

”Både de unga och de gamla känner till den – historien om den tappra Mayor Nusch, som i 1631, med sitt legendariska ”mästarsupet” räddade staden från förstörelsen och dess rådsherrar från dödsstraffet.” Det är så här som Rothenburg ob der Tauber presenterar den historiska Mästarsupsfestivalen, en fyra dagars hyllning till denna historiska händelse och som äger rum i september. I centrum av alla aktiviteter står rollspelet med samma namn, med du kan också hitta historiska militärparader, köpmans- och hantverksmarknad nära marknadsplatsen, och mycket mer!

Tänzelfest Umzug

3. De storslagna riddarnas turnering, Frankrike

Varje sommar, innanför Carcassonnes murar ”Le Grand Tournoi de Chevalerie” äger rum, en rekreation av historiska händelser från 1208.  Denna festival är en kombination av turnering, markkamp och lekar för hela familjen. Res tillbaka i tiden samtidigt som du promenerar på marknaden, och låt dig själv bli hänryckt av ridsportscabaret. Och framför allt, glöm inte att satsa på din favoritriddare!

france

4. Fembladsrosens festival, Tjeckien

De ryktbara Herrarna av Rosenberg och en gång ägarna av herraväldet Český Krumlov är tillbaka! Renässansandan väcks tillbaka till livet under tre sommardagar med turneringar, hantverksmässor, medeltidsmusik, gatudans, fyrverkerier och fäktningsdueller för att kulminera med festivalens höjdpunkt: en spektakulär uppvisning av historiska kostymer burna av ridande riddare. Oavsett besökarnas ålder eller förväntningar, alla kommer garanterat att roa sig i detta unika och speciella firande.

Slavnosti pětilisté růže Český Krumlov 22. - 24.6.2012

7
SHARES

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar