Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Fyra marknader i Europa som man inte bör missa

Europa

Fyra marknader i Europa som man inte bör missa

Fyra marknader i Europa som man inte bör missa
april 06
09:00 2015
12
SHARES

1. ”Den Stora Marknadshallen” i Budapest

”Den Stora Marknadshallen” eller ”Centrala Marknadshallen” (”Nagycsarnok” på ungerska) är den största och äldsta innomhusmarknaden i Budapest. Belägen i slutet av ”Váci Utca”gatan och på den så kallade ”Pestsidan” av frihetsbron, är denna marknad mycket omtyckt av både turisterna och lokalbefolkningen, som handlar här varje dag. De olika marknadsstånd är organiserade i tre våningsplan. Här kan man finna allt ifrån kött, kakor, kryddor eller souvenirer, till små restauranger där man kan smaka och njuta av de traditionella rätterna som serveras.

Merche des enfants rouges, Paris 1

 

Marché des enfants rouges,  Paris 2

2. ”Marché des enfants rouges” i Paris

Även om själva marknaden är belägen i den trendiga Marai-kvarteret, är det väldigt lätt att gå förbi och missa den. Den enkla entrén gömmer den äldsta täckta marknaden i Paris. Grundad år 1628, har marknaden fått sitt namn efter de föräldralösa barn som bodde i det barnhem, som byggnaden tidigare var, och där barnen brukade ha på sig en röd uniform. en viktig skillnad mellan denna marknaden och de övriga marknaderna i Paris, är den stora mängden av olika stånd där man kan äta en komplett middag. Här serveras alltifrån den traditionella bistron, rätter från den japanska köket, till afrikanska rätter. Allt är möjligt i Des enfants rouges !

Marché des enfants, Paris

3. ”La Boqueria” i Barcelona

Placerad mittemellan Plaça de Catalunya (Katalanskatorget) och Columbusstatyn på ”Las Ramblas”, den mest berömda gatan i Barcelona, är La Boqueria ett gastronomiskt tempel. Även om dess ursprung är okänt, är den idag det största skyltfönstret i staden för att köpa de mest exklusiva produkter, äta härliga delikatessen och aptitretare, eller dricka en uppfriskande iskall öl medan man njuter av den magiska atmosfären.

La Boqueria , Bsrcelona

La Boqueria, Barcelona 2

4. ”Borough Market” i London

Om man söker ett paradis för gourméer, är Borough Market det rätta stället; om man känner sig hungrig, borde man gå till Borough Market; om man vill smaka på något nytt, ingen tvekan, Borough Market. Belägen precis intill Londonbron, är denna marknad det bästa stället att finna färska produkter såsom fisk, grönsaker, kött, ostar, brödlimpor och kaffe. Den är öppen från onsdag till lördag och hyser fler än 70 stånd. Borough Market är,i allra högsta grad, värt ett obligatoriskt besök både för att ta en lunch och för att köpa olika varor.

Borough Market, London

 

Borough Market, London 2

12
SHARES

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar