Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Fyra fantastiska surfstränder

Tema

Fyra fantastiska surfstränder

Fyra fantastiska surfstränder
maj 15
09:00 2015

Att resa är alltid ett nöje, men om man kan resa runt i världen och samtidigt njuta av sin favoritsport, då blir resan en fullträff. Idag vill vi hjälpa dig att upptäcka fyra fantastiska stränder där du kan surfa nästan hela året runt. Det svåra blir för dig att bestämma vart du skall resa först!

1. Pipeline i O’ahu, Hawaii

Surf, som sporten kallas nuförtiden, föddes i Hawaii. Nu skall vi presentera dig Pipeline, en strand känd som surfens ”Sixtinska Kapell”. Här kan man se nästan 6 meter höga vågor som vrider och vänder sig, och lockar dem som vågar att ge sig i kast med dem  men om du inte har lång erfarenhet eller är nybörjare, rekommenderar vi starkt att träna mycket innan du kommer hit. annars kan det bli ett farligt äventyr. Många personer har förlorat livet på denna strand sedan 1971.

Pipeline, Hawaii

2. Mavericks i Kalifornien, USA

Det finns fler surfare i USA per kvadratmeter än i vilket annat land som helst, och här i Kalifornien är det vanligt att se ungdomar som går omkring med sina surfbrädor. I Maverick, en stenig strand i norra delen av Half Moon-viken, som är ett perfekt ställe att surfa, är det ganska vanligt att se vågor som kan bli mer än 7 meter höga. Tusentals surfare kommer hit för att dansa med vågorna och njuta av den sköna hängen.

Mavericks, Kalifornien

3. Cloud Nine på Siargao-ön, Filippinerna

Filippinerna erbjuder tropiska drömstränder, ett paradis för surfälskare. Dessutom är det sällan mycket folk här, så man kan njuta av vågorna nästan för sig själv. De sveper in från höger till vänster, tvärt emot hur det brukar vara i resten av världen. Det säregna namnet kommer från märket på en chokladkaka, en välkänds surfare favoritchoklad, som olyckligtvis förlorade livet på denna stranden.

Cloud Nine, Filippinerna

4. Superbank på Guldkusten, Australien

Kan du föreställa dig en 500 meters lång våg? Det är sagt, att om man surfar hela vågen , hamnar man 2 kilometer ifrån där man började. På detta fantastiska ställe, på södra sidan av ”Regnbågsviken” på Guldkusten, finns det lika många surfare som i hela USA. Här kan man ta på en enda dag lika många vågor som på en vecka i vilket annat land som helst.

Superbank, Australien

 

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar