Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Frankfurt – värt att stanna lite till

Europa

Frankfurt – värt att stanna lite till

Frankfurt – värt att stanna lite till
augusti 10
21:20 2016

Även om Frankfurt ofta förknippas med flygbyten med sin stora flygplats, väldigt få stannar och ger staden en chans. Det är väldigt synd, då Frankfurt har ganska mycket att erbjuda. Staden har en rik kultur och historia och tillsammans med alla underhållningsalternativ blir de flesta positivt överraskade.

Från Römerberg, stadens medeltidstorg, kommer du att se stadens kontraster. Neo-gotiska hus och regeringsbyggnader omger torget och bakom dem ser man skyskraporna som reser sig högt upp. Det finns de som kallar staden för ”Mainhattan”, en ordlek som bygger på floden Main som flyter genom staden och skyskraporna som påminner lite om Manhattan.

Ett annat namn som staden ges ibland är ”Bankfurt am Main” och det är på grund av att Frankfurt är Europas finansiella center. Det är både den tyska och den europeiska centralbanken som ligger här samt ca 300 stora kreditinstitutioner, så namnet är välförtjänt.

Staden har en lång handelshistoria bakom sig och det speglas i mentaliteten hos den lokala befolkningen. De är öppna men också något tävlingsinriktade. Det är inte konstigt att Frankfurt har blivit Tysklands mest internationella stad.

Det är på grund av dess kommersiella sida som Frankfurt har fått sitt rykte som en kall och tråkig stad, men ryktet gör inte staden rättvisa.

frankfurt

Stadsdelen Sachsenhausen är väldigt gemütlich, och staden har dessutom opera och ballet i världsklass, teatrar, konstutställningar, ett stort universitet och världens största årliga bokmässa. Även om staden är väldigt modern med alla skyskrapor och finansrelaterade byggnader finns det mycket som påminner om Gamla Världen.

På museumgatan hittar du Tysklands första filmmuseum som är definitivt värt ett besök. På gågatan Grosse Bockenheimer Strasse hittar du ett fantastiskt utbud av delikatessbutiker, vinhandlare, caféer och restauranger som erbjuder allt från choklad och goda gamla viner till rökt fisk och starka ostar. Kolla också upp caféerna på sidogatorna.

Du får såklart inte missa Römer, Frankfurts pampiga stadshus som är en samling av patriciska hus som kom att bli Frankfurts officiella symbol.

I Frankfurt hittar du dessutom en av Tyskland största och bästa konstsamlingar som täcker över 700 år av konsthistoria. På Städelsches Kunstinstitut und Städtische Galerie hittar du såväl måleri som skulptur.

Detta är bara ett urval av allt som är värt att se i Frankfurt. Vi hoppas verkligen att nästa gång du befinner dig i Frankfurt är det inte bara för att ta ett anslutningsflyg. På Bravofly hittar du billiga flyg till Frankfurt.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar