Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Afrika > Förlora dig i Marrakech

Afrika

Förlora dig i Marrakech

Förlora dig i Marrakech
februari 05
12:55 2016

Marrakech är en magisk och mytomspunnen plats, som har dragit till sig människor från hela världen under många decennier med sin hypnotiska charm. Den är hektisk, kaotisk, men samtidigt så levande, färgstark och rik på kultur att de flesta som kommer hit blir förälskade och vill komma tillbaka.

shutterstock_195659072

Här har vi samlat några ’måste ses’ i Marrakech, labyrinten där du kommer att förloras om och om igen i sällskap av doften av apelsiner, rökelse och mynt te.

Marrakech ligger utsträckt mellan de snötäckta topparna i Atlasberget och Atlanten. Röda stadsmurar gav den namnet ’Den röda staden’.

Om du är en förstagångsbesökare kommer du att fascineras av det centrala torget Jemaa El Fna som är Marrakech kärna runt vilken allt cirkulerar. På torget under kvällen samlas ormtjusare, sagoberättare, gatuförsäljare, tandläkare, akrobater som alla erbjuder sina tjänster. Torget kantas av många caféer och affärer och den centrala punkten är moskén Ktubia. På natten tänds tusentals småljus och atmosfären är något som du inte kommer att få uppleva många gånger i livet.

shutterstock_259018373

Marrakech är ett riktigt paradis för shoppingsugna. Den bästa shoppingen hittar du i Medina, den gamla staden. Här hittar du allt från skinnväskor, kaftaner, smycken, handgjorda mattor och andra slags hantverk vackert utspridda utanför de små butikerna och basarerna i Medina, det bästa stället att spendera pengar på.

shutterstock_184747304
Om du vill verkligen skämma bort dig efter en utmattande shoppingdag kan du såklart inte missa en behandling på en spa eller hamam. Les Bains de Marrakech, Hamam De La Rose eller den underjordiska La Mamounia kommer säkert att knåda stressen ur kroppen.

Man får inte åka till Marrakech och missa Jardin Majorelle, en av de mest besökta platserna i Marocko. Det tog den franska konstnären Jacques Majorelle 40 år av passion och hängivenhet att skapa denna vackra oas mitt i staden. Pooler fyllda med näckrosor och bubblande vattenströmmar, mitt bland exotiska växter man aldrig har sett förut. Och så byggnaden som är en blandning av art deco och den klassiska moriska stilen är en riktig oas mitt i den hektiska staden. Trädgårdarna köptes av Yves Saint Laurent 1980 och har sedan dess varit designerns andra hem.

Om du vill ha en riktigt autentisk upplevelse ska du ta och boka ett rum på en ’ryad’, ett typiskt gammalt palats som det finns många av och som numera är omgjorda till hotell.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar