Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Flyg billigt och bekvämt med Wizz Air

Tema

Flyg billigt och bekvämt med Wizz Air

Flyg billigt och bekvämt med Wizz Air
september 05
00:52 2016

Wizz Air är ett ungerskt lågprisflygbolag med fokus på Central- och Östeuropa. Visionen bakom Wizz Air föddes i juni 2003 när sex personer med stor expertis inom flygning bestämde sig för att starta ett nytt flygbolag. Efter bara tre månader var Wizz Air ett registrerat bolag och redo att flyga. Det första flyget lyfte i maj 2004 i Katowice, 19 dagar efter att Polen och Ungern blivit medlemmar i Europeiska Unionen och dess förmånliga regler för luftfart.  Nu har Wizz Air 25 baser runt om i Europa och erbjuder 420 ruter. Hittills har mer än 12 miljoner passagerare rest med Wizz Air. Efter ett årtionde av stadig tillväxt har Wizz Air etablerat sig som Central- och Östeuropas största lågprisflygbolag. Bolaget har mer än 2600 anställda.

Sedan 2013 har Wizz Air öppnat flyglinjer utanför Europa. Bland annat till Istanbul, Tel Aviv, Baku och Dubai, huvudsakligen från Budapest-Ferenc Liszt internationella flygplats. Efter ett års flygningar ställde man in avgångarna till Baku, men meddelade 2015 att de skall återupptas igen 27 mars 2016.

Wizz Airs mål är att göra flygningar mer prisvärda för invånare i Central- och Östeuropa samt att erbjuda en ny reseerfarenhet till alla EUs invånare. Bolaget erbjuder en enkel servicemodell: biljettlöst resande, kostnads- och tidseffektiva mindre flygplatser, en enda klass och lädersittplatser på hela flygplanet, samt mat, dricka och snacks som ett alternativ som kan köpas till.

Alla passagerare kan ta med en mindre kabinväska med följande mått: 42 x 32 x 25 cm. Om du tar med en större kabinväska med en storlek på 56 x 45 x 25 cm får du betala extra. Detsamma gäller för allt incheckat bagage. Du får ta med dig upp till sex incheckade väskor varav alla får väga upp till 32 kg var.

Ombord får man använda olika bärbara apparater, såsom mobiltelefoner, ebooks och surfplattor under hela flyget, med undantag för datorer som måste läggas uppe i bagageutrymme under start och landning.

Wizz Air är ett ungt bolag med en ambitiös vision som expanderar snabbt och erbjuder flyg till de lägsta priserna i Europa. Ta reda på mer och boka ditt flyg med Wizz Air på Bravoflys hemsida.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar