Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Fem orsaker för att resa till Thailand

Asien

Fem orsaker för att resa till Thailand

Fem orsaker för att resa till Thailand
april 13
08:00 2015

Thailand är en av de mest populära resmålen i Sydostasien. Det är ganska lätt att föreställa sig varför det är så, när man tänker på den händelserika Bangkok, de exotiska stränderna och den härliga maten. Om man planerar att resa till det så kallade ”leendenas land”, här kommer fem ställen som man inte bör missa.

Bangkok

Om Bankok är det första ställen man besöker på sin Thailandsresa, kan man bli lite överväldigad. Bli inte rädd, utan ta chansen. Besök några av stadens tempel, såsom Wat Arun eller Wat Pho, vandra genom de livliga marknaderna i Chatuchal eller Silom, eller ta en avkopplande massage på en av alla stadens salonger. Bankok gör aldrig någon besviken.

Bangkok

Ayutthaya

Ruinerna av den förra huvudstaden till Siamskungariket, världsarvsplats enligt UNESCO sedan 1991, är arvet för en ärofull tid. På denna magiska plats kan man beundra flera berömda skulpturer, som ”Huvudet av en Buddha staty instängd i rötterna av en bodhi träd” i Wat Phra Mahathat, eller den gigantiska ”liggande Buddhan” i Wat Yai Chai Mongkol.

Thailand 2

Chiang Mai

Om man är verkligen intresserad av att lära sig vad buddhismen egentligen handlar om, måste man åka till Chiang Mai, Thailands religiösa centrum och den näst största staden i landet. Emellertid, om man söker mindre andlighet och mer natur, finner du här ett underbar alternativ för aktiviteter: djungeltrekking, elefantridturer, matlagning eller massagekurser, för att nämna några exempel.

Thailand 3

Koh Tao

Nuförtiden är skölpaddsön ( The Turtle Island) en av de mest populära öarna i landet. Kristallklart vatten, där fiskarna omöjligtvis kan hålla sig osynliga, och härliga vibrationer över hela ön, är som synonymer till Koh Tao. Här är dykning en obligatorisk upplevelse: det är lätt, säkert och otroligt billigt. Om man aldrig har provat att dyka, så borde man ta chansen! Man kanske aldrig mer har en sådan bra möjlighet att göra det !

Thailand 4

Koh Phi Phi Leh

Skönheten i denna vackra plats gör att man genast blir förälskad i den. Häpnadsväckande färgglada fiskar, lugnt turkosfärgat vatten, fantastiska bergformationer och hisnande kritvita sandstränder. Emmelertid, är denna lilla bit av paradiset extremt populärt, så tusentals turister kommer hit varje dag. Om man har lust att åka till ett lugnare ställe, men lika underbar som Koh Phi Phi Leh, kan man åka till Koh Lanta eller Kraby istället.

Thailand 5

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar