Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > En perfekt helg i Bremen

Europa

En perfekt helg i Bremen

En perfekt helg i Bremen
augusti 24
23:34 2016

Tysklands minsta stadsdelstat, Bremen är också Tysklands äldsta och näst största hamn (bara Hamburg är större). Tillsammans med Hamburg och Lübeck var Bremen en tidig medlem i handelsstaten Hansa. Även om Hamburg anses vara ”Tysklands port till världen”, brukar man säga att Bremen har ”nyckeln till världen”. Stadens symbol är en guldnyckel som kan ses lite överallt på flaggor och skyltar runt om i staden.

Stadens stolthet är utan tvekan det mer än 600 år gamla rådhuset, listat av Unesco som världsarv. Byggt 1405 mittemot katedralen blev det en stark symbol för borgarnas frigörelse från kyrkans makt. Det är inte bara utsidan som är pampig, via en guidad tur kan du se den vackra festsalen och andra detaljer.

Framför rådhuset står Stadsmusikanternas staty: Åsnan, hunden, katten och tuppen från bröderna Grimms saga om djuren som ville bli stadsmusikanter i Bremen. Du ser dem överallt i stan i olika former.

Bremen_Marktplatz_78_RET_1024x768

Vid stationen ligger det fina Überseemuseum, med utställningar som skildrar människor, handel och natur i olika delar av världen, allt i en luftig och snygg lokal.

I stadsdelen Schnoor hittar du trånga gränder med lustiga butiker och traditionella restauranger.

Bremen är också väldigt känt för sin goda öl. Här ligger Beck’s bryggeri som startade 1873 och som brygger 700 miljoner liter öl om året. Bremenölet är faktiskt det största tyska ölet utanför Tyskland. Lokalt finns det fler sorter. Missa inte en guidad tur och provsmakning. Föredrar du dock att stötta mindre företag kan du gå till mikrobryggeriet Schüttinger och smaka deras pilsner eller mörka öl. Stället är populärt och serverar också billig tysk husmanskost.

Vill du gå ut är ett populärt område Das Viertel. Ett gammalt arbetarkvarter kring Ostertorsteinweg, öster om centrum, som utvecklats till en riktig nöjes-hotspot. Här kryllar det av barer, restauranger och kebabhak.

Ett annat populärt område är Schlachte, en flodpromenad kantad av restauranger och barer. När vädret är fint är uteserveringarna fulla, men du kan alltid köpa en kall öl i en kiosk och sätta dig på en bänk.

Sist men inte minst, Mercedes har en av sina stora fabriker i Bremen. Här skruvas ihop över tusen bilar per dygn och du får provköra om du är sugen. Här styr du uppför trappor, över hinder som lutar 30 grader åt sidan och upp och ner över en extremt brant kulle. Garanterat skoj!

Är du sugen på vad denna vackra och intressanta stad har att erbjuda boka flyg i höst på Bravofly.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar