Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > En helg i Budapest ger allt och lite till

Europa

En helg i Budapest ger allt och lite till

En helg i Budapest ger allt och lite till
november 10
20:50 2016

Budapest är en av Europas populäraste destinationer och staden finns med bland världens 25 populäraste städer att besöka. Den ungerska huvudstaden är vacker, har en rik kultur och historia, vacker arkitektur, och det är rätt billigt att vara turist här. Här kan man äta gott och billigt och till och med gatumaten är läcker. Det är kombinationen av alla dessa saker som gjort Budapest så populär. Om man lägger till alla termalbad som finns runt om i staden kan man lätt tro att man hamnat i något av ett paradis.

De flesta turister som åker hit tar en dopp i något av Budapests många badhus. Det finns underjordiska källor i Budapest och därav kommer en långvarig badtradition. Sedan 1600-talet har Budapestborna njutit av sina turkiska badhus men numera kan man hitta badhus i vilken stil som helst.

Då Budapest lämnar garanterat pengar över till annat kommer du att få njuta av alla fantastiska restauranger och barer utan dåligt samvete. Här finner du många fantastiska konditorier då Ungern har en lång konditoritradition. Du måste bara unna dig en bakelse när du är här, du kommer inte att ångra dig.

Budapest har dessutom något väldigt eget i nattklubbs- och barvärlden. Det är nämligen ruinpubar, ett relativt nytt koncept som började dyka upp och bli populärt på senare år. Efter kommunismens fall fanns det många övergivna byggnader i den ungerska huvudstaden och unga konstnärer och artister tog initiativet att utnyttja dessa förfallna byggnader och göra om dem till kreativa platser och inte minst nattklubbar.

Om du är shoppingsugen har du kommit till rätt plats. Shopping i Budapest är fantastisk, speciellt om du gillar second hand butiker. De är många fler än vanliga affärer och för alla vintage fantaster utlovas en riktig shoppingfestival. En plats du inte får missa och som utgör ett av Ungerns världsarv är Budaslottet, ett historiskt slott som byggdes på 1300-talet.

En byggnad som har blivit något av Budapests symbol är Parlamentsbyggnaden. Kanske låter det inte som en byggnad som man som turist vill prioritera när man besöker en stad, denna byggnad är utan tvekan värt det. Den är helt majestätisk och det bästa sättet att uppleva den är att ta en båttur på Donau efter solnedgången och se denna skönhet upplyst.

Detta och mycket mer väntar på dig vid ditt nästa besök i Budapest. De billigaste biljetterna med alla flygbolag hittar du via Bravofly sökmotorn.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar