Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Eindhoven – med något för alla

Europa

Eindhoven – med något för alla

Eindhoven – med något för alla
november 16
22:01 2016

Eindhoven är en modern storstad som konstigt nog har vuxit runt en välkänd fabrik som tillverkade  glödlampor. Numera är Philips ett av världens mest välkända företag för hemelektronik och något av Eindhovens symbol. Eindhoven är Hollands femte största stad och ett livligt affärscentrum. Men staden är mycket mer än så. Den erbjuder en mängd aktiviteter, gatorna är fulla av affärer som erbjuder bra shopping och inte minst bra matställen.  Även om staden sprudlar av olika kulturella evenemang, designinitiativ och underhållning finns det också mycket att njuta av för de som vill ha en mer avslappnad vistelse. Ett bra sätt att upptäcka staden är att hyra en cykel och cykla runt denna lättillgängliga gröna staden som är full av parker och breda cykelbanor.

I Eindhoven finns något som kallas för Philips-området där den första fabriken och alla de som kom efteråt finns. Här hittar du också Philipsmuséet som ger dig en inblick i företagets och inte minst glödlampans historia.

Om du är kulturintresserad ska du ta dig till Van Abbemuseum där du får skåda en av tio bästa konstsamlingar i världen. Picasso, Chagall, Mondriaan och Kandinsky har alla några av sina verk utställda här. Byggnaden är dessutom vacker och har intressanta hörn och i sig värd ett besök.

Om du är fotbollsintresserad hittar du här ett välkänt fotbollslag och om du kombinerar dessa två med et högst ovanligt konferenscentrum som ligger i en byggnad som liknar mest en flygande tallrik kommer du att förstå att Eindhoven har något för alla.

Om du vill ta en paus från det höga tempot ska du ta dig till Valkenswaard som är en oas av vacker natur. Ta en promenad, slappna av och njut av lugnet och det gröna.

Sist men inte minst, borde du inte missa en utflykt till den lilla charmiga grannstaden  Hertogenbosch, ibland också kallad den Bosch. Här finns det fina konstmuseet Jheronimus Bosch Art Center tillägnad den fantastiska konstnären med samma namn.

Eindhoven är en perfekt stad för en helg full av nöjen och upplevelser. De billigaste flygbiljetterna hittar du på Bravofly sökmotorn, där du också kan hitta de bästa hotellerbjudanden.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar