Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > EasyJet – en pionjär bland lågprisflygbolagen

Tema

EasyJet – en pionjär bland lågprisflygbolagen

EasyJet – en pionjär bland lågprisflygbolagen
augusti 22
00:17 2016

EasyJet är ett brittiskt flygbolag baserat på Luton Airport. Flygbolaget är ett av Europas största lågprisbolag och transporterar flest passagerare av alla flygbolag i Storbritannien. Bolaget har både nationella och internationella reguljära flyglinjer, med totalt 600 linjer mellan 111 flygplatser i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Flygbolaget erbjuder främst lågprisbiljetter, men används ibland som fullservice-bolag på charterflygningar på uppdrag av andra företag.

Bolaget startades redan 1995 och hade från början bara två flygplan som trafikerade till bara två destinationer. EasyJet har expanderat snabbt sedan starten 1995, med nya baser både i Storbritannien och i övriga Europa, samt genom ett antal förvärv. Flygbolagets expansion har också medfört en ökning i konsumenternas efterfrågan på billiga resor.

En av EasyJets första marknadsföringsstrategier byggde på ”att göra flygande lika kostnadseffektivt som ett par jeans” och bolaget uppmanade resenärer från början att ”låta bli resebyrån”. I början bestod reklamen mest av att boknings-telefonnumret var målat i orange på flygplanen. Detta var såklart innan genombrottet på internet.

EasyJet är tillsammans med Ryanair Europas största lågprisflygbolag. Medan de båda flygbolagen har en gemensam affärsidé, skiljer sig EasyJet från Ryanair på en rad områden. EasyJet flyger huvudsakligen till huvud-flygplatserna i städerna, medan Ryanair ofta väljer andra flygplatser för att minska kostnaderna. Detta har också bidragit till easyJets popularitet och ett ökat anseende även om flygbolaget marknadsförs som lågprisflygbolag.

EasyJet är dessutom det enda flygbolaget som fick en hel TV-serie att handla om det. TV-serien Airline spelades in mellan 1999 och 2007, och gjorde att de flesta i Storbritannien kände till EasyJet samt bidrog till ökad reseförsäljning.

Bolagets slogan är ”Come on, let’s fly!”. EasyJet har tidigare titulerat sig som ”webbens favoritflygbolag”, som valdes eftersom EasyJet hade sålt en större andel av platserna via sin webbplats, easyJet.com än något annat flygbolag.

Alla passagerare kan ta med en styck handbagage som inte överskrider måttet 56x45x25cm. Det finns inga viktrestriktioner. Man kan köpa till incheckat bagage motsvarande en väska på 20 kg. Om du behöver ta med mer kan du köpa till extra kilon upp till max 32kg.

Ta reda på mer och boka billiga flyg med EasyJet på Bravofly.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar