Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Düsseldorf – en pärla vid Rhen

Europa

Düsseldorf – en pärla vid Rhen

Düsseldorf – en pärla vid Rhen
augusti 17
21:34 2016

I Düsseldorf hittar man ”den längsta baren i världen”, Tysklands bästa shoppinggata Königsallee, och otaliga muséer, teatrar och attraktioner som alla gör staden till en väldigt intressant destination. Staden andas en kosmopolitisk atmosfär som inte hittas i så många andra tyska städer och det vore synd att missa ett tillfälle att upptäcka denna fantastiska stad.

Düsseldorf började växa vid sidorna av floden Rhen redan på 600-talet och staden har en lång historia.

Det är en stad som i modern tid lockat till sig huvudkontor från företag världen över. Med affärerna kom människor. Med människorna kom kultur, nattliv och svårslagen shopping. Köningsallee, eller ”Kö” drar till sig trendmedvetna européer från hela kontinenten som kommer för att tillfredsställa sina köpbehov.
Högklassiga muséer och konstinstitutioner ligger alla behändigt längs den så kallade ”konstaxeln”, Kunstachse, en sträcka på knappt en kilometer. Nära staden ligger också rokokoslottet Schloss Benrath som är väl värt ett besök. På slottets område finns en imponerande trädgård samt ett museum om europeisk trädgårdskonst.
Staden har även en rik litterär tradition. Författaren Heinrich Heine, som är vida känd över landet, föddes här.
Staden sviker inte heller gourmeter och partylejon. Utsökta bratwurst dränkta i krämiga såser finns att få tag på överallt. Nattklubbar och barer frestar med oändliga öllistor och improviserade live-framträdanden.

På Museum Kunst Palats hittar du en imponerande samling av europeisk konst samt glasverk från Kina, Indien och Persien. Trumfkortet är sensuella ”Venus och Adonis”, en tavla från 1600-talet målad av Paul-Peter Rubens.

Givetvis har den berömda tyska författaren Heinrich Heines hemstad ett museum tillägnat honom. På Heinrich Heine Institut hittar du bland annat hans handskrivna manuskript. Inte långt bort ligger huset där författaren föddes. Huset är nu omgjort till bokaffär med kafé och läsrum.

Hofgarten är en vacker park och stadens lunga. I parken finns statyer av Heinrich Heine, Robert Schumann och andra tyska berömdheter. I Hofgarten finner du också det prestigefyllda Theatermuseum, som guidar dig genom Tysklands rika teaterhistoria.

dussel

För en skön promenad ska du ta dig till Rheinuferpromenade, en populärstråk vid floden Rhen. När solen skiner gör de många uteserveringarna och den avslappnade stämningen Düsseldorf till en kopia av en medelhavsstad. Promenadstråket leder till den gamla hamnen, som imponerar med intressant arkitektur.

Detta är bara ett urval av alla sevärdheter som Düsseldorf har att erbjuda. Du hittar billiga flyg på Bravofly.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar