Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Det ljuva livet i Rom

Europa

Det ljuva livet i Rom

Det ljuva livet i Rom
oktober 05
22:10 2016

La Dolce Vita, eller Det ljuva livet är en fras som för alltid kommer att förknippas med Rom och det välkända momentet när Anita Ekberg badar i Fontana di Trevi i filmen med samma namn. Men den som i vidare mening vill leva ljuva livet under en helgutflykt till den italienska huvudstaden måste stålsätta sig.

Rom har nämligen enormt mycket att erbjuda sina besökare. Bara en handfull metropoler världen över kan mäta sig med Roms utbud av sevärdheter och attraktioner. Snart sagt var man än går väller stadens mäktiga historia över en. Bara listan med självklara måsten är ju så lång: Forum Romanum med alla lämningar från århundraden då staden var världens självklara maktcentrum, Sankt Peterskyrkan med sin enorma arkitektur och konst, den otroliga gladiator­arenan Colosseum, Spanska trappan, Fontana di Trevi, fantastiska templet Pantheon, Villa Borghese, osv.

Har man bestämt sig för en längre resa till Rom är det inga problem. Det är bara att ta och se ett fantastiskt monument per dag. Men om du vill se de viktigaste sevärdheterna och har bara en helg på dig blir det betydligt svårare. Ett tips är att välja bara ett monument att se under en helg och lämna resten åt nästa resa. Man kan njuta av en hel dag i stadens hjärta: Centro Storico och området strax väster om Pantheon med de uråldriga restaurangtorgen Piazza Navona och Campo de’ Fiori. I den här ljuvliga inramningen kan man tillbringa en hel kväll vid ett restaurangbord och bara njuta av maten och hela den värld som strömmar förbi.

Vill man ta det lite lugnare ska man besöka Villa Borghese, Roms största park, belägen på höjden ovanför Spanska trappan. Förutom tre muséer med Galleria Borghese i topp går det även att ro på sjön eller trampa hyrcykel bland statyerna.

Rom är välkänd för sina fantastiska shoppingmöjligheter. Fyndshopping i Rom handlar främst om lyxvaror, märkeskläder och skor ganska mycket billigare än hemma. Via Cola di Reinzo är en shoppingaveny nära Vatikanen där du kan fynda märkesvaror. Dessutom finns Via de Corso, centrala Roms främsta butiksstråk med massor av butiker och trevligt folkliv.

Vare sig du väljer att spendera bara en helg i Rom eller en hel vecka kommer du att få uppleva mycket. Du hittar de billigaste flygbiljetterna med alla flygbolag på Bravofly sökmotorn.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar