Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Det ständigt aktuella Lufthansa

Tema

Det ständigt aktuella Lufthansa

Det ständigt aktuella Lufthansa
augusti 29
00:19 2016

Det tyska flygbolaget Lufthansa grundades 1926 och är numera ett av världens största flygbolag. Tillsammans med Austrian, Swiss, Bryssel Airlines och Germanwings bildar företaget Lufthansa Group. Lufthansa erbjuder fyra klasser ombord; economy, premium economy, business class och first class. Här finns även möjlighet att boka en Private Jet.
Lufthansa Group flyger till mer än 400 städer över hela världen. Lufthansa är dessutom ett av de fem flygbolag som bildade Star Alliance 1997, en global allians där även bland annat SAS, Air Canada, United Airlines, Thai Airways, All Nippon Airways ingår. Lufthansa är idag en av världens största flygkoncerner med 90 000 anställda och verksamhet inom bland annat catering, tekniskt underhåll, flygträning och frakt förutom ren passagerartrafik.

Företaget hette från början Luft Hansa och redan då var det ett globalt flygbolag som under premiäråret gjorde en uppmärksammad expedition till Kina. Lufthansa är inte bara ett av världens största bolag utan också ett av de äldsta. Lufthansas logo, en stiliserad flygande trana inuti en cirkel skapades redan 1918 av Otto Firle.

Under åren 1992-1997 drabbades Lufthansa av en kraftig ekonomisk nedgång och företaget var tvunget att privatisera och göra hårda nedskärningar och effektiviseringar. Företaget kom ut stärkt ur krisen flera år före den drabbade andra flygbolag och är idag ett starkt och stabilt företag.

Under den nya eran av lågprisflyg har Lufthansa också anpassat sin bagagepolicy. På alla flygningar inom Europa tillåts alla passagerare ta med en väska på upp till 8 kg i handbagage. Economy Classic innebär att man får dessutom ta med en incheckad väska på upp till 23 kg.

På långdistansflygningar erbjuds passagerare en mängd nya samt klassiska filmer på flygets individuella skärmar, medan på kort- och medeldistansflygningar kan man få tillgång till bolagets underhållning genom egna tablets, datorer etc.

Även m du reser med Economy Class ingår gratis snacks, smörgåsar eller varma rätter, beroende på flygets längd. Detsamma gäller drycker, varma eller kalla, de ingår och det finns möjlighet att be om extra dryck mellan serveringsrundor. Har du särskilda behov som till exempel en vegetarisk diet eller allergier är det inga problem att ange det och få en speciell rätt.

Det smidigaste och billigaste sättet att hitta biljetter och ta reda på mer om Lufthansa är på Bravoflys hemsida.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar