Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Den öppna och välkomnande Köln

Europa

Den öppna och välkomnande Köln

Den öppna och välkomnande Köln
augusti 31
21:41 2016

Tysklands äldsta storstad – som gav namn till Eau de Cologne – blandar överdådiga romerska kyrkor med supermodern arkitektur och livliga shoppinggator med världsberömda museer. Följ med på en tur i denna öppna och välkomnande stad på floden Rhen som har något för alla smaker.

Katedralen Kölnerdomen är en av Kölns mest kända sevärdheter. Kölnerdomen har två torn som båda har en höjd på 157 meter. Det är en sevärdhet man måste besöka när man åker till Köln!

Farina Fragrance Museum är en parfymfabrik som fortfarande är aktiv, men som mestadels är ett museum fullt av parfymer och olika dofter som kommit och gått genom tiderna. Parfymfabriken öppnade redan på 1700-talet och det var här man skapade produkten ”Eau de Cologne”. Här får man möjlighet att prova olika dofter och även köpa med sig parfymer hem.

Neptunbadet är en anrik spa-anläggning som funnits i över 100 år och som är än idag populärt både bland turister och lokalbefolkningen. På Neptunbadet finns också en fitnessanläggning i klassisk retro-stil.

Den botaniska trädgården är en annan klassisk sevärdhet i Köln med över 1 miljon besökare om året. Här finns fler än 10 000 växter från hela världen som man sedan arrangerat på ett vackert sätt. Här finns alltifrån tropiska växter i växthus till europeiska växter.

Gillar man historia och framförallt historia om romarriket är det ett måste att besöka Roman Praetorium.  Detta var tidigare ett underjordiskt romerskt palats som härstammar från 300-talet.

Från Köln Triangeln får man utan tvekan den bästa utsikten över Köln, särskilt över den vackra Kölnerdomen. Köln Triangeln har ett utsiktsdäck högst upp som bjuder på en 360 graders utsikt över staden.

Köln triangeln

National Socialism Documentation Center var under andra världskrigets tid Gestapos huvudkvarter i Köln. Källaren användes som fängelse och idag finns över 1800 inristningar kvar som är gjorda utav fångarna som satt där. Numera ger man även en levande beskrivning om vad nazisterna faktiskt höll på med.

Åk på linbanetur över staden och floden Rhen. Linbanan går från Kölns Zoo till Rhein Park och det kan vara en god idé att kombinera åkturen med ett besök på zooet. En härlig upplevelse som bjuder på fantastiska utsikter och ett roligt minne från Köln.

Om du kan, försök att resa till Köln i februari och delta i den fantastiska karnevalen som drar flera miljoner människor varje år.

Missa inte tillfället att spendera några dagar i denna fantastiska stad och hitta de billigaste biljetterna på Bravofly.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar