Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Den fantastiska reseupplevelsen i Shikoku Henro

Asien

Den fantastiska reseupplevelsen i Shikoku Henro

Den fantastiska reseupplevelsen i Shikoku Henro
januari 10
22:26 2016

Shikoku Henro är en pilgrimsrutt och den omfattar 88 buddhisttempel på ön Shikoku. Denna ö är väldigt speciell i Japan då den också är den minsta i landet.

Nuförtiden görs rutten av tusentals besökare varje år. Shikoku Henros historia börjar med en man vid namn Kukai, som var en väldigt viktig personlighet i Japans historia. Kukai föddes på ön Shikoku någon gång under 600-talet och vid 22 års ålder var han redan en viktig person i Japans historia. Dessutom ägnade han sig åt meditation och asketism och på grund av detta reste han mycket och besökte många andliga platser där han mediterade.

shutterstock_122802352

Under hela sitt liv besökte han otaliga tempel runt om i världen och det finns de som säger att det var han som skapade pilgrimsrutten mellan alla buddhisttempel. Det är viktigt att veta att Kukai också besökte Kina och skapade en ny buddhisttempel som heter Shingon, som numera är ett av de viktigaste i landet.

Efter Kukais död och i fortsättningen av Japans tradition, kom han att bli ihågkommen som Kobo Daishi.

Tack vare alla viktiga traditioner som förknippas med Shikoku Henro har alla rutter mellan templen blivit väldigt populära runt om i världen.

shutterstock_122802304

Den bästa tiden att besöka Shikoku Henro är under hösten då man får se alla sprakande färger typiska för årstiden i alla de omgivande skogarna, samt under våren eftersom vädret är bättre då.

Å andra sidan, det är jättevarmt under sommaren och riktigt kallt under vintern och du borde tänka på att det regnar rätt mycket då.

Slutligen, om du vill klä dig ’korrekt’ i de typiska kläderna för rutten, ska du ha på dig en vit bomullsjacka som heter Uwagi, samt en hatt. Och glöm inte dina vandringsstavar!

Om du vill uppleva denna fantastiska vandring, kom ihåg att det finns många flyg till olika städer i Japan på vår hemsida till de bästa priserna. Välj en stad och ha en unik upplevelse!

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar