Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > De viktigaste karnevaler i Spanien.

Europa

De viktigaste karnevaler i Spanien.

De viktigaste karnevaler i Spanien.
februari 19
08:58 2015

Karnevalfesten är en mycket utspridd tradition i många spanska städer. Två av deviktigaste och mest kända är de i Cádiz och Santa Cruz de Tenerife. Båda anses vara av Internationellt Turistinteresse, och får en mängd besökare, men firandet skiljer sig väsentligt i de olika städerna.

Santa Cruz de Tenerife

Karnevalen i Santa Cruz de Tenerife är en av de viktigaste och mest berömda karnevalfesterna i Europa och delar några likheter med de brasilianska. Den lokala befolkningen i Tenerife förbereder sig under hela året och längtar till en veckas firande, då gatona blir fyllda med glädje och musik.

Under karnevalen får man se en parad av carrosser runt om i stan. Statister, olika gatumusikanter och typiska karnevaltåg från Cádiz (” comparsas, murgas och rondallas”), tillsammans med körer och folk med uppseendeväckande utklädnader och dräkter, sjunger och dansar till melodier som parodierar den aktuella politiska och
sociala situationen. Fettisdagen är den sista karnevaldagen, då alla samlas för att välja ”karnevaldrottningen” som ska representera karnevalen resten av året.

Carnaval-Gran-Canaria-2

Cádiz

Något som skiljer karnevalen i Cádiz från andra är att hela staden engageras i festen. En månad innan början på festen , firas en tävling i Gran Teatro Falla för att välja den besta uppsättningen. ”Chirigotas” ( komiska karnevalmusiker), gatumusikanter, körer och kvartetter, tävlar om att presentera den bästa melodien, texten, utklädnader och iscensättning.

När den bästa gruppen är vald, klär alla i stan ut sig och går genom de gamla, centrala kvarteren tillsammans med musikanterna, medan man sjunger visor som parodierar och kritiserar aktuella kändisar. Sista karnevaldagen, nu på söndag, avslutas firandet med en sista parad genom stan.

image_62117

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar