Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > De mest intressanta muséerna i världen och deras mästerverk – del 2

Tema

De mest intressanta muséerna i världen och deras mästerverk – del 2

juli 19
13:04 2015

Som vi redan sagt, är kulturturism en anledning till att så många människor bestämmer sig att ge sig ut och utforska världen. Idag kommer vi att fortsätta visa dig de mest intressanta muséerna i världen och vilka konstverk är deras absoluta stjärnor. Missa inte några!

Muséerna i Vatikan och Codex Vaticanus

Det apostoliska biblioteket i Vatikan ligger i Vatikanpalatset. Det är ett av de äldsta bibliotek i världen och hem till en av de viktigaste samlingarna av historiska texter. Grundad 1475, bibliotekets samling har ökat fram tills nu. Bland alla skrifter, en av de äldsta handskrivna versionerna av BibelnCodex Vaticanus, står ut.

Vaticana_Vat._lat._3868_4v-5r

Guldmuséet och Muisca Raft

Guldmuséet äger den största för-latinamerikanska samlingen av keramik, ben-, skal-, tyg- och guldobjekt i världen. Den riktiga ägaren är Colombiabanken, och målet är att bevara och visa konsten från kulturer som bebor de colombianska territorier. Ta en titt på Muisca Raft (Balsa Muisca på Spanska) i rummet kallad  La Ofrenda, ett objekt som beskriver kröningsritualen. Du kommer att åka tillbaka till tiden av El Dorado, den gyllene staden.

gold maya

Konsttriangeln: muséerna Prado, Reina Sofia och Thyssen-Bornemisza

Från Sydamerika till Spanien, och den gamla huvudstaden av det spanska stormaktsväldet: Madrid. Muséet Prado är ett av de viktigaste och de mest besökta i världen. Vill du veta varför? Målningar av Velázquez, El Greco, Goya, Murillo… listan är oändlig. Därför. I muséet Reina Sofia finns ett konstverk som helt klart står ut: Guernica, av Picasso. Och Thyssen-Bornemisza muséet är alla tiders största privata konstgalleri. Ska du verkligen missa dem?

guernica

Nationella antropologiska muséet och Aztekiska kalenderstenen

Tillbaka i Sydamerika, vi rör oss mot Mexico City. I hjärtat av Det nationella antropologiska muséet kan  du uppskatta Den aztekiska kalenderstenen, en rund skiva i basaltsten där den mexikanska kosmogonin är inristad. Muséet har mer än 79000 kvadratmeter uppdelade i fyra utställningssalar, öppna ytor, innergårdar och ett centraltorg där den värkända vattenfontänen kommer att lämna dig mållös.

totemmuseet

Metropolitan konstmuséet och Stora vågen vid Kanagawa

Den stora vågen är den mest kända målningen av den japanska konstnären Hokusai, och en av de mest kända bilderna i världen. Om du vill se den måste du åka till Met, en av de viktigaste muséerna i världen. Mer än 2 miljoner besökare besöker det varje år för att bevittna alla skatter som Met har att erbjuda.

metropolitan

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar