Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > De mest fascinerande universiteten i världen: andra delen

Tema

De mest fascinerande universiteten i världen: andra delen

De mest fascinerande universiteten i världen: andra delen
maj 22
09:04 2015

De är stora, vackra och mycket välkända, framför allt tack vare studenternas bedrifter. Ha du lust att besöka dem och komma tillbaka till gamla tider då du var student? Då får du börja att packa resväskan, för här har vi fyra fantastiska förslag!

Nangyangs teknologiska universitet i Singapore

Berätta…Hade din univerisitet ett tak täckt av gräs och en lutning som börjar från takåsen och slutar på marken? Säkert inte. Men det gör Högskolan för Konst, Design och Media i Nangyang, som hör till det Teknologiska Universitetet ! Utifrån verkar denna byggnaden höra mer till en nöjespark än ett utbildningscenter. På baksidan gömmer den en trädgård full med speglar, där man kan roa sig med de olika perspektiven. Dessutom inhyser den ett museum, ”The Chinese Heritage Center”, som är ägnat åt den kinesiska kulturen. Det finns ingen tvekan om varför den anses bland de vackraste universiteten i världen, eller hur?

Nangyangs teknologiska universitet

Salamancas universitet i Spanien

Det är det äldsta universitetet i Spanien, och absolut en av de mest imponerande. Det är utan tvivel en av de viktigaste sevärda platserna för alla besökare, och det kan vi förstå. Dess fasad är fantastisk! Man kan finna i denna märkliga fasad välkända par, som Adam och Eva, de Katolska Monarkerna och även Venus och Mars. Men det som verkligen gör skillnaden är …en groda! Legenden säger att de studenterna som lyckas upptäcka den lilla amfibien blir godkända i alla sina examina. Vi ska inte berätta var den finns, men vi kan säga att den är farligt nära döden!

Salamancas universitet

Mumbais universitet i Indien

Detta stället är som ett paradis för sinnena. En tropisk och frodig trädgård pryder detta monumentala och exotiska universitet, en av de mest berömda i världen på det tekniska området. Det är speciellt populärt bland länder med framväxlande ekonomier. Om du tänker på att välja detta universitet för dina barns studier, blir det säkert en god investering. Enligt de sista undersökningarna, är det här universitet det nionde i världen att utbilda framtida biljonärer. Inte dåligt, eller hur?

Universitet i Bologne

Universitetet i Bologna, Italien

Det var kanske något som han lärde på universitetet, som drog honom till forskning, eller kanske en professor som motiverade honom att tro på sina egna idéer. I vilket fall, studerade här Nikolaus Copernicus och revolutionerade efter sina studier, den tidens kunskaper i astronomi. Umberto Ecco och Dante Alighieri var också studenter i denna institution, vars huvudbyggnad uppvisar en kombination av alla slags arkitektoniska stilar. Till universitetet hör ett bibliotek i renässansstil, arkiv och även en lantgård dom grundades år 1974, för att hjälpa framtida agronomer och veterinärer att utföra sina forskningar och experiment.

Mumbais universitet

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar