Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > De fem mest imponerande vattenfall i världen

Tema

De fem mest imponerande vattenfall i världen

De fem mest imponerande vattenfall i världen
maj 13
09:00 2015

Idag vill vi visa dig de mest imponerande och hisnande vattenfallen på jorden. Följ med oss till detta oförglömliga äventyr som du kanske upplever bara en gång i livet !

1. ”Kaieteur”vattenfall

Kan du föreställa dig att gå genom regnskogen i Guyana i Sydamerika, längs floden ”Patarus” och plötsligt finna detta fantastiska, men ändå fortfarande nästan okända vattenfall?
Det är fyra gånger så stort som Niagarafallen och dubbelt så stort som Victoria Falls. Du finner dem i Nationalparken Kaieteur!

Kaieteurfallen

2. ”Sutherland”vattenfall

Detta vattenfallet i Fiordlandområdet, upptaget av UNESCOs Världsarvlista, ansågs tidigare vara det högsta vattenfallet i New Zeeland. Men även om Brown-fallen tagit första plats, är fortfarande ”Sutherland” bland de mest förtrollande syner du kan tänka dig: När man först får en glittrande skymt mellan träden, kunde man tro att man är i en sagovärld.

Sutherlandsfall

3. ”Skógafoss”

Det upptäcker vi i södra delen av Island i floden Skóga. Med 60 meters fallhöjd och omgivet av en frodig vegetation, är Skógafoss en av de vackraste naturupplevelser på Island. Legenden säger att den som vågar gå igenom dess vattengardin, ska finna den första Vikingens gömda skatt. En hjälm full med guld !

Skógafoss

4. ”Ban Gioc-Detian”-vattenfall

”Barn Gioc-Detian”fallet ligger vid gränsen mellan China och Vietnam, och är ett av de största vattenfall i Asien. De är inte speciellt höga, bara 30 meter, men med nästan 200 meters bredd, erbjuder de en av landets mest fascinerande utsikt. Perfekt ställe för ett avsvalkande dopp, eller hur?

"Van Gioc-Detian"fallen

5. ”Niagara”- vattenfall

Ingen presentation behövs här, men de fortsätter att tjusa oss. Miljoner turister kommer hit varje år för att beundra detta otroliga skapandet av naturen. Från den amerikanska sidan kan man följa en stig med trappor som slutar precis intill ”Bridal Veils”vattenfall, medan man från den kanadensiska sidan har en bländande utsikt över alla tre fallen. Vilken sida skulle du välja?

Niagarafallen

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar