Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Därför älskar sportdykare Kanarieöarna

Europa

Därför älskar sportdykare Kanarieöarna

januari 30
08:51 2015

Behagligt väder, klart, rent vatten och en omåttligt rik undervattensvärld lockar amatörer och proffsdykare från hela världen till dessa spanska öar, belägna bara  tio mil från nordvästafrikas kust.

Denna övärld är ett paradis för den som söker värme och sol. Utetemperaturen pendlar mellan 15 och 35 grader C året runt. Nordeuropeer besöker gärna öarna under långa vintermånader. Kanarieöarna är Europas varmaste klimatzon  med 3 000 soltimmar och 4 800 dagsljustimmar per år. Man behöver inte resa till Kanarieöarna under trängseln sommartid. Många väljer i stället vintern då det är fortsatt varmt och soligt och priserna betydligt förmånligare.

Här hittar du bästa dykställena

Var och en av Kanarieöarna erbjuder ett flertal platser för sportdykning, dykskolor, hyra av utrustning, möjlighet att följa med båtar på dyktur och ta dykcertifikat.

 

Ön Lanzarote är hemvist för över hundra dykcentra och har Europas största marina reservat. Änglahaj och tonfisk kan observeras i detta område.

Vill du sporta mera efter dykningen finns perfekta förutsättningar för vattensporter som windsurfing, segling, drakflygning, vågsurrfning, sportfiske kajakpaddling och vattenskidåkning. Gran Canaria är känt för sina vulkaniska grottor, sin flora, fauna och sina skeppsvrak. Dykaren upptäcker ett storartat vulkaniskt landskap, svarta koraller och sköldpaddor i södra delen av Las Palmas, även detta ett marint reservat. Dyker du på Teneriffa stöter du på på en rik och  varierad marin värld som inkluderar sköldpaddor (ray turtles) och Los Gigantes klipphyllor. Havsbottnen vid Fuerteventura bjuder på klippformationer, sandbottnar och en fauna med tvättsvamp och havsål (moray eels). På El Hierro påträffar du (trigger fish) och (manta rays). La Gomeras sydostkust  är den allra  bästa för dykning. Håll utkik efter sköldpaddor, humrar (rays) och blåsfisk.

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar