Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Costa del Sol: 300 dagar om året med garanterat soligt väder

Destinationer

Costa del Sol: 300 dagar om året med garanterat soligt väder

Costa del Sol: 300 dagar om året med garanterat soligt väder
mars 09
07:30 2015

”Costa del Sol” är kustområdet i Málagalänet, som tillhör Andalusien i Sydspanien. Málaga är själva hjärtat i den spanska turismen, med över 20 miljoner övernattningar per år på olika hotell och övriga ställen där du kan finna logi. En av de viktigaste anledningarna till att turister väljer detta resmål är garantin för bra väder, under mer än 300 dagar om året, speciellt attraherar detta engelsmän, tyskar och scandinver.

d1

Stor utbud på underhållning

Costa del Sol och speciellt Málaga erbjuder mycket underhållning och sightseeing. Den långa listan med soliga stränder låter besökaren välja mellan stranden som ligger närmast hotellet eller den som man rätt och slätt känner för. Det är lätt att resa omkring tack vare ett funktionellt transportsystem. Reser man med bil finns det också parkerings platser vid alla turistiska områden.
Det finns en mängd olika högkvalitiva muséer i de olika byarna, som exempelvis Samtidskonst muséet, Picasso muséet eller Carmen Thyssen Málaga muséet; men det finns också pubar, diskoteker och flera distrikt med ett häftigt nattliv. Gayvärlden har en av sina starkaste möteplatser i Torremolinos, dit tusentals personer åker varje år.

Amurallado_de_la_Alhambra_y_lateral_del_Palacio_de_Carlos_V

Långa stränder och sightseeing inåt landet

Listan av stränder att välja på är lång. De mest framstående är Burriana-, Torreblanca- och Artolastranden, men det finns så många stränder som du kan begära.
Fast de lokala erbjudandena slutar inte här. På bara en timmes tid kan man åka ända till Granada och besöka Alhambran, Antequera eller andra inlandsorter med mycket historia och en vacker natur som gör dem väl värda ett besök.

De som besöker Costa del Sol brukar vara lojala och trogna besökare som ofta kommer tillbaka. Det är inte lätt att hitta ett europeiskt läge med ett sådant soligt väder, lugn atmosfär, interessant kultur och rimliga priser, allt på samma ställe.

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar