Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Amerika > Coney Island – en bit av historia

Amerika

Coney Island – en bit av historia

Coney Island – en bit av historia
april 15
13:03 2016

Vibrant och med en ständigt hög puls är New York en av världens främsta och populäraste städer att besöka. Det finns dock en sömnigare sida till ’staden som aldrig sover’ och den heter Coney Island. Jag har alltid fascinerats av ’old school’ nöjesfält, och nöjesfälten på Coney Island är förmodligen symbolen för just det. Många attraktioner har med tiden gått i graven och denna plats erbjuder den motsägelsefulla upplevelsen av nöjesfält med undertoner av nostalgi.

Coney Island har en lång och krokig historia och från sin början i det amerikanska inbördeskriget har den bytt skepnad flera gånger. Den började sin historia som en plats med spahotell för rika och politiker i början av 1800-talet. Den föll i glömska under en period men i början av 1900-talet började de första nöjesfälten byggas och området började väckas till liv igen. Från att vara en plats för rika spabesökare omvandlades Coney Island till en utflyktsort för de fattigare New York borna som ville spendera dagen på stranden. Då hade Coney Island ett billigt tågförbindelse med Manhattan och Brooklyn och hundratusentals människor vallfärdade dit för sin lilla bit av sol och bad på den enorma allmänna stranden.

shutterstock_232985944

Nöjesfältens födelse var en annan demokratisk händelse som började dra massor till Coney Island. Lite har förändrats sedan Cyclone, en av de äldsta och mest välkända berg och dalbanor i världen invigdes 1927. Många nöjesfält har gått i graven sedan dess, men Coney Island bevarar sin charm än idag. Det sägs att bland annat hot-dog uppfanns här, på den legendariska snabbmatsrestaurangen Nathan’s. Åker man hit från Manhattan tar det cirka en timme med metro. Här kan man spendera en solig dag med att promenera på den långa strandpromenaden, gå på någon av de attraktionerna som är kvar, äta hot-dog, glass eller sockervadd.

Om du är här i juli kan du bevittna eller delta i hot-dog mästerskapet på Nathan’s. En av de största attraktionerna numera är Mermaid Parade som hålls i juni samt Coney Island Freak Show som är en cirkus egentligen och som tar dig tillbaka i tiden till början av den amerikanska teatern.
Om ingen av dessa attraktioner låter intressant kan du kika på de gamla nöjesfälten och ta en åktur på Cyclone som fortfarande finns vid liv. En flykt från hektiska New York till Coney Island kan vara välbehövd.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar