Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > ”Camino de Santiago” : Tips för pilgrimen

Reseråd

”Camino de Santiago” : Tips för pilgrimen

”Camino de Santiago” : Tips för pilgrimen
april 22
07:06 2015
15
SHARES

Jakobsleden” är namnet för pilgrimsleden till aposteln Jakobs relikskrin, som bevaras i katedralen i Santiago de Compostela, Galicien, i norvästra Spanien. Traditionen säger att den helige Jakob är begravd här. Därför, är det många som vandrar denna leden med ett andligt syfte.

Här vill vi ge några tips som kan vara av hjälp om man vill göra denna pilgrimsfärden till Santiago. Vi rekommenderar dig varmt att ta din ryggsäck och börja vandringen. Det blir säkert en erfarenhet som du aldrig kommer att glömma !

1. Tyngden på ryggsäcken och din fysiska kondition

Det borde vara sunt förnuft, men du kommér snart att märka att det blir inte som en promenad genom parken. En pilgrimsfärd kräver en tidigare träning och bara det absolut nödvändigaste kan tas med. Du kommer att gå mellan 25 och 30 kilometer varje dag, så varje onödig liten grej som du tar med, kommer att väga mer och mer. Man får inte glömma en ficklampa, fickkniv, bekväma kläder och skor, och framför allt, vatten.

2. Följ de gula skyltarna

Det finns gula pilar längs hela leden. Om man bara följer dem är det omöjligt (eller nästan omöjligt) att gå vilse. Ibland kan de skifta till andra symboler som en musselskal (pilgrimsmussla). Emmelertid, om du råkar missa vägen, ingen panik! Gå tillbaka en bit, och med lite tålamod kommer du strax att finna det rätta spåret igen.

Jakobsleden2

3. Tidspunkten på året

Det spelar ingen större roll vilken årstid man väljer. Andå rekommenderar vi varmt att göra pilgrimsfärden mellan april och juni månad, eller september och oktober, för det blir lättare att hitta logi på vandrarhemmen, plus att det blir skönare väder. I juli eller agusti, till exempel, brukar mängder av pilgrimer strömma till och temperaturen kan stiga en bra bit över 30 grader .

4. Vandrarhem

Det finns vandrarhem varje 15 eller 20 kilometer, mer eller mindre. De är kostnadsfria men man kan alltid lämna lite pengar som tack för logiet. Lyckligtvis, begås nästan inga stölder när det gäller pilgrimer och vandrarhem. Emmelertid, vanliga säkerhetsåtgärder bör vidtas, speciellt om man har med sig något värdefullt som mobiltelefon, pengar, kamera och så vidare. Man bör alltid hålla ett öga på dem.

5. Pilgrimspass

För att kunna få tillträde i vandrarhemmen längs leden, måste man ha ett pilgrimspass. Det är lätt att få det i vilken kyrka, rådhus eller polisstation som helst. När du äntligen kommer fram till Santiago, får du ”Compostelan”, ett intyg som bekräftar att du har gjort pilgrimsfärden.

"Compostelan", pilgrimspass i Jakobsleden

15
SHARES

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar