Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Budapest – en stad som förälskar

Europa

Budapest – en stad som förälskar

Budapest – en stad som förälskar
oktober 12
17:58 2016

Budapest är en av populäraste destinationer i Europa och den finns med i topp 25 mest besökta huvudstäder i världen. Det är inte konstigt att den ungerska huvudstaden är så pass populär bland turisterna. Staden är vacker, har ett rikt kulturellt utbud och inte minst är staden ganska billig om man jämför den med andra europeiska storstäder.

En plats du inte får missa och som utgör ett av Ungerns världsarv är Budaslottet, ett historiskt slott som byggdes på 1300-talet. Det heter också Kungliga Palatset, eftersom för många år sedan brukade det vara kungafamiljernas hem. En annan fantastisk byggnad som inte får missas är Parlamentsbyggnaden. Kanske låter det inte som en byggnad som man som turist vill prioritera, men tro på oss när vi säger att denna byggnad är värt det. Det bästa sättet att uppleva den är att ta en båttur på Donau efter solnedgången och se denna skönhet upplyst.

En av huvudattraktioner när man befinner sig i Budapest är utan tvekan termalbad. Bestämmer man sig för att spendera en långhelg i Budapest får man absolut inte missa att besöka ett av de fantastiska badhusen som finns runt om i staden. Det finns underjordiska källor i Budapest och därav kommer en långvarig badtradition. Sedan 1600-talet har Budapestborna njutit av sina turkiska badhus. Numera kan man hitta badhus i vilken stil som helst.

Då Budapest lämnar garanterat pengar över till annat kommer du att få njuta av alla fantastiska restauranger och barer utan dåligt samvete. Här finner du många fantastiska konditorier då Ungern har en lång konditoritradition . Du måste bara unna dig en bakelse när du är här, du kommer inte att ångra dig.

Ett relativt nytt koncept som har blivit populär i Budapest på senare år är så kallade ruinpubar. Efter kommunismens fall fanns det många övergivna byggnader is den ungerska huvudstaden och unga konstnärer och artister tog initiativet att utnyttja dessa förfallna byggnader och göra om dem till kreativa platser och inte minst nattklubbar. Så nu finns ruinpubar lite överallt och man kan säga att de alla är som konstverk där dekadensen av gamla byggnader möter kreativiteten som har transformerat dem.

Staden erbjuder många fantastiska platser varifrån du kan njuta av utsikten över floden Donau, staden och dess många vackra broar. Vi rekommenderar en promenad högst upp till Citadella. 

Budapest är en fantastisk stad som garanterat inte kommer att lämna dig oberörd. Du hittar de billigaste flygbiljetterna med Bravofly som söker bland alla flygbolag som flyger dit.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar