Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Budapest – en kärlekshistoria

Destinationer

Budapest – en kärlekshistoria

Budapest – en kärlekshistoria
augusti 22
13:10 2016

Budapest – en kärlekshistoria

Som en europeisk storstad att åka till kan man säga att Budapest förmodligen har allt. Läcker gatumat, rik kultur och vacker arkitektur som speglar den rika ungerska historien. Från termalbad till underjordiska grottor och pampiga slott, du kommer säkert att hitta något som tilltalar dig. Hur som helst, här är ett urval höjdpunkter som gör Budapest till den magiska storstaden som den är.

Till att börja med är Budapest väldigt billigt. Mat, alkohol, restauranger, barer, även boende kommer garanterat att lämna dig med pengar över till annat.

En av huvudattraktioner i Budapest är termalbad. De flesta turister som åker hit tar en dopp i något av Budapests många badhus. Det finns underjordiska källor i Budapest och därav kommer en långvarig badtradition. Sedan 1600-talet har Budapestborna njutit av sina turkiska badhus. Numera kan man hitta badhus i vilken stil som helst.

Budapest har ett unikt nattliv och vinnarkonceptet i staden heter ”ruinpub”. Staden hade många övergivna byggnader och många togs över av konstnärer och människor som hade idéer på hur de skulle utnyttja dessa gamla byggnader. Så nu finns ruinpubar överallt och man kan säga att de alla är som konstverk där dekadensen av gamla byggnader möter kreativiteten som har transformerat dem. Den populäraste är utan tvekan Szimpla Kert.

Budapest är också hem till sjunde största musikfestival i världen: Sziget. Varje sommar samlas omkring 400 000 människor här för att njuta av musik från världens största artister. Den varar i en vecka och det kan lätt bli den vildaste festivalupplevelse du någonsin haft.

Shopping i Budapest är fantastisk, speciellt om du gillar second hand butiker. De är många fler än vanliga affärer och för alla vintage fantaster utlovas en riktig festival bland alla bra och ganska billiga second hand butiker.

Parlamentsbyggnader är oftast inte den första sevärdheten en turist letar upp när den kommer till en stad. Om staden inte är Budapest, det vill säga. För här ligger förmodligen den vackraste parlamentsbyggnaden i världen. Missa inte att ta en båttur på Donau efter solnedgången och se denna skönhet upplyst.

Budapest har flera fantastiska utsiktsplatser som erbjuder underbara panoramautsikter över staden, floden Donau och dess vackra broar. Ta en promenad högst upp till Citadella och beundra utsikten med en drink i handen. Livet blir inte bättre än så.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar