Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Bortglömda destinationer för dem som vill försvinna

Tema

Bortglömda destinationer för dem som vill försvinna

Bortglömda destinationer för dem som vill försvinna
juli 19
10:05 2015

Ibland behöver vi försvinna, att fly från allt buller och oro i våra liv, men vi vet inte hur. Idag kommer vi att hjälpa dig genom att visa dig några unika platser, unika och undangömda… så gömda att det kan vara lite svårt att ta sig dit. Men oroa dig inte, du kommer att bli belönad när du väl kommer dit, eftersom de är helt otroliga.

Grönland

Fjordar, norrsken, isberg, varma källor och utflykter med hundslädar är några av gömda pärlor av denna enorma ö. I inlandet finns en glaciär som är större än 2 miljoner kvadratkilometer. Temperaturen stiger vanligtvis inte ovanför 10 grader… Trots det, kommer du att får gåshud (och inte bara av kylan) bara av att höra skriken av smältande is som faller ner i havet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tonga

Fiji, Tahiti, Samoa… Du känner till dem, men har du någonsin hört talas om Tonga? 2000 km från Nya Zeeland ligger ett land formad av 176 små polynesiska öar, uppdelade i fyra skärgårdar varav bara 36 är bebodda. Tonga har aldrig varit koloniserad, så det har behållit sin ursprungskultur kombinerad med frodig natur av korallöar, vita sandstränder, korallrev, sjöar och kratrar av uråldriga vulkaner. Om du vill bevittna något verkligen unikt, gå till Vava’u öarna, där varje år, mellan juni och oktober knölvalarnas parningsritual äger rum.

11-wow-tonga-is-incredible

Gejsrarnas dal, Ryssland

Den vulkaniska halvön Kamchatka, östgränsen mellan Ryssland och Alaska, är hem till det som är allmänt känt som Gejsrarnas dal, enbart åtkomlig med helikopter från Petropavlovsk. Svårigheten och priset du måste betala för att komma dit belönas med ett hisnande landskap: hundratals varma källor välkomnar dig med ånga och varmvattenpelare som reser sig upp till 40 meter.

kamchatka_geysers_01_big

Lappland

Populärt känd som jultomtens hem, denna region i Finland gömmer oändliga skogar, frusna sjöar och total tystnad. Bara titta på solen som inte går ner på sommaren från din trähytt enbart i sjöarnas och trädens sällskap, eller prova renkött mitt i det frusna landskapet under vinter, när du inte kommer att veta vad klockan är på grund av det ständiga mörkret.

dogsledding-lapland-23

 

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar