Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Berömda filmområden som du inte kände till

Tema

Berömda filmområden som du inte kände till

Berömda filmområden som du inte kände till
maj 11
09:00 2015

Ibland händer det när vi tittar på en film, att vi undrar var alla dessa fantastiska platser ligger, eller om de i det hela taget existerar i verkligheten. Idag ska vi visa dig fem fascinerande platser där olika filmer inspelades: De existerar faktiskt, och man kan till och med besöka dem! Vad väntar du på ?

1. Bron över floden ”Kwai” – Thailand

Du har förmodligen sett den här klassikern bland filmer från andra världskriget, eller åtminstone hört musiken som visslas i filmen. Den inspirerades av en riktig händelse, och själva bron över floden finns faktiskt där, i Kanchanaburi, Thailand. Emmelertid inspelades inte filmen här och bron som visas på filmen ser inte alls ut som den riktiga bron.

shutterstock_84851290

2. Star Wars – Sevilla

Plaza de España” i Sevilla har andvänts flera gånger för filminspelningar. Du kommer förmodligen att känna igen stället som Thoad staden i Planeten Naboo i Star Wars filmserie, första och andra kapitlen. Stället valdes också som scenbild till några sekvenser i filmen Lawrence från Arabien.

3. Jurassic Park – Hawai

Jurassic Park, Lost, Godzilla till exempel.”Oahu”-ön, i Hawai, ser ut att vara det perfekta stället för att spela in filmer om enorma varelser och mystiska händelser. Man kan boka en rundtur med guide för att besöka alla de olika scenområderna. Bli inte rädd om du verkligen ser ett spår efter ett monster! Arbetsgruppen som gav liv åt Godzilla lämnade det med avsikt.

Oahu-ön i Hawai

4. Alnwickslottet i Harry Potter – England

Det här namnet säger dig antagligen inte mycket, men vad om vi byter det till Hogwarts, Trolldom och Häxeriskolan ? Exakt! Varje gång dom du tittade på Harry Potter-filmerna såg du Alnwickslottet där. Innan det blev så populärt tack vare den mest älskade trollkarl någonsin, var detta slottet också scenområdet i Kevin Kostners Robin Hood: Prince of The Thieves.

shutterstock_124228903

5. Indiana Jones och det sista korståget – Petra, Jordanien

Det legendariska och välkända Petra är ett helt samhälle upphugget i berget. Det upptogs på Unescos världsarvslista 1985 och blev utsedd till ett av världens sju nya underverk.
Självklart är det också det perfekta scenområdet för många sekvenser i filmen Indiana Jones och det sista korståget.

shutterstock_91907759

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar